Pyhäjärven suojeluohjelma tempaisee jälleen

Pyhäjärven suojeluohjelma järjestää Suojelutempauksen Pöytyän Yläneen Luontokapinetissa lauantaina 18. kesäkuuta kello 10-14.

Suojelutempaus järjestetään nyt viidennen kerran. Viime kerralla tempaistiin lähiruokateemalla Säkylässä vuonna 2013. Tänä vuonna tempauksen aiheena ovat erityisesti Pyhäjärvi ja Yläneenjoki, mutta tarjolla on myös yleisempää vesistötietoa.

Tapahtuma pitää sisällään tietoa ja toimintaa kaikenikäisille. Lapsille on järjestetty ötököiden tutkimispiste ja Pyhäjärven kummien ötökkäaskartelua.

Lisäksi rannassa on Leader Pyhäjärviseudun matkailuhankkeen tarjoamaa ongintaa ja kalatietoa.

Vähän isommille osallistujille on tarjolla tietoiskuja, suojeluinfoa, vedenlaatutietoa ja Yläneenjokivarressa toimintansa aloittavan Rannalle -hankkeen esittelyä.

Rannassa annetaan jokeen liittyvää tietoa ja osallistujilla on mahdollisuus päästä testaamaan Sieravuoren SUP-lautoja.

Tempauksen aikana melojat kartoittavat melontareittiä Pehkurannasta Yläneelle. Tapahtuman aikana seurataan melojien etenemistä, ja melonnan jälkeen he ovat vastaamassa kysymyksiin rantapisteessä.

Mukana järjestelyissä ovat: Pyhäjärven suojeluohjelma, Pyhäjärvi-instituutti, Pyhäjärven suojelukummit, Luontokapinetti, Pyhäjärven suojeluyhdistys, Pyhäjärven Järvipelastajat, Leader Pyhäjärviseutu, Jokivarsikumppanit, Lounais-Suomen vapaa-ajankalastajat, Sieravuori ja Iloadventures.