Pyhäjärviseudulla on aitoa innostusta matkailupalveluiden kehittämiseen

Network – Pyhäjärviseudun kulttuurimatkailun kehittämishanke kysyi alueen toimijoilta matkailusta viime kesänä. Noin 35 eri toimijan vastauksista koostuneet tulokset paljastettiin seminaarissa Säkylän Köyliössä tiistaina.

– Kyselyn perusteella meillä on täällä hajanainen kenttä, jossa erikokoiset toimijat tuottavat palveluita yhteistyössä, sanoi projektikoordinaattori Minna Mäkinen.

Erityisen ilahduttavaa oli Mäkisen mukaan se, että alueen matkailupalveluihin löytyy vastausten perusteella aitoa kehittämisintoa.

Suurimmaksi kulttuurimatkailuun liittyväksi vahvuudeksi vastaajat nostivat Kauttuan Ruukinpuiston. Lallin tarinan sen sijaan koettiin vastausten perusteella jääneen alihyödynnetyksi.

Selkeäksi ongelmaksi nousi matkanjärjestäjien puuttuminen.

– Valmispakettien myynti on tämän vuoksi hankalaa. Myös esimerkiksi luontoon liittyviä ohjelmapalveluita on vähän, kun ei ole ketään vetämässä.

Mäkinen esitteli kyselyn tulosten lisäksi Visit Pyhäjärviseutu -verkkosivustoa.

Tilaisuudessa pohdittiin myös, tuoko taide turisteja, kuinka brändi kannattaisi rakentaa sekä miten rautakauteen voisi suhtautua elämysmatkana.

Hankkeen puitteissa järjestetään vielä kolme seminaaria, jotka ovat kaikille avoimia ja ilmaisia, mutta joihin pitää ilmoittautua joko verkossa tai Mäkiselle.

17. tammikuuta luennoidaan ja pidetään työpaja tuotekehityksestä Eurassa Loiminassa, 7. helmikuuta Euran Pirtillä mietitään, miten tapahtumasta saadaan ilmiö sekä 14. helmikuuta Säkylän Huvila Haapsaaressa käydään läpi kulttuurimatkailutuotteen markkinointia.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.