Kuvat: Musta matkalaukku aiheutti Pyhän Ristin kirkolla poliisitehtävän – operaatio on ohi

Länsi-Suomi seurasi Pyhän Ristin kirkon poliisioperaatiota. Kuvat: Juha Sinisalo

Lounais-Suomen poliisi tiedotti torstaina puolen päivän jälkeen Twitterissä, että Raumalla Pyhän Ristin kirkon edustalla on käynnissä poliisin tehtävä. Poliisi myös pyysi kaupunkilaisia pysymään pois alueelta ja tarkensi nopeasti, että tilanne kirkolla on rauhallinen.

Tehtävän aiheutti kirkon oville jätetty musta matkalaukku, jota poliisi lähti hieman ennen iltapäiväkahta lähestymään suojavarusteisiin pukeutuneena. Samaan aikaan myös alueen rajausta kasvatettiin ja esimerkiksi kulku kirkkosillalta katkaistiin kokonaan.

Noin puoli kolmen aikaan musta laukku oli siirretty kirkon kiviaidan ulkopuolelle ja alueen eristystä alettiin purkaa. Myös poliisit poistuivat paikalta.

Poliisi kommentoi laukun sisältöä Twitterissä näin: "Kirkon edessä oli laukku, minkä epäiltiin sisältävän vahingollista materiaalia. Epäily osoittautui vääräksi."

Laukun oli ilmeisesti ensimmäisenä havainnut lähialueen asukas ulkoiluttaessaan koiraansa torstaiaamulla kymmenen maissa. Laukusta poliisille ilmoituksen teki seurakunnan työntekijä, joka oli ollut avaamassa kirkon ovia.

Laukun vieressä olevat teippaukset ja liikenteenohjausmerkki eivät olleet poliisin laittamia varoitusmerkkejä. Ne saattoivat olla peräisin läheiseltä Kirstin talon remonttityömaalta.

Paikalle alkoi kesken tutkinnan kerääntyä jonkin verran uteliaita kaupunkilaisia, joita poliisi joutui hätistelemään kauemmas tutkinta-alueelta.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Poliisi on saanut selville Raumalla kirkon oville laukun jättäneet henkilöt: "Hylättyihin laukkuihin suhtaudutaan aina tietyllä varauksella"

Vain tilaajille Kirkkoherra Liivola kävi rauhoittelemassa seurakunnan työntekijöitä: "Mitään räjähdysvaaraa ei ollut"