Pyhärannan kirkkoherra Riitta Komu asetettiin virkaansa

Piispa Kaarlo Kalliala avustajineen toimitti kirkkoherra Riitta Komun virkaanasettamisen sunnutaina. Kuva: Elisa Kivi-Jalonen.

Pyhärannan seurakunta on saanut uuden kirkkoherran.

Riitta Komu asetettiin virkaansa sunnuntaina Pyhärannan kirkossa. Lounais-Suomeen Komu muutti Jyväskylästä, jossa hän toimi pitkään kristillisessä opistossa teologisten aineiden opettajana.

Puheessaan piispa Kaarlo Kalliala muistutti Pyhärannan kuuluvan historialliseen ja juurevaan alueeseen, jonne kristinusko asettui jo varhain. Hän viittasi myös kalenterissa sunnuntaiksi merkattuun Pyhän Henrikin muistopäivään, vaikka korostikin, ettei Henrikin rantautumisesta lounaisen Suomen rannikolle ole aivan täyttä varmuutta. Kysymyksessä on legenda ja esimerkiksi rantautumispaikoista on vaihtelevia käsityksiä.

Työnsä kirkkoherrana Riitta Komu aloittaa piispan mukaan aikana, jolloin eletään monessakin mielessä melkoisessa murroksessa. Väki ikääntyy ja seurakunnissa joudutaan painimaan taloudellisten realiteettien kanssa. Piispa näki ajassa kuitenkin myös mahdollisuuksia. Hän korosti, ettei murros suinkaan ole katastrofi.

Jumalanpalveluksen jälkeen seurakuntakodissa vietetyssä juhlahetkessä kuultiin muun muassa entisen kirkkoherra Petri Laitisen kannustavat sanat tuoreelle kirkkoherralle. He olivat tuttuja Äänekosken ajoilta kolmen vuosikymmenen takaa. Rovastikunnan terveiset toi lääninrovasti, Naantalin kirkkoherra Jani Kairavuo.