Lämmöt ja sähköt pois kunnanvirastolta – Pyhäranta siirtää työntekijänsä Ihoden entiselle tuulilasitehtaalle

Vuokratilat järjestettiin, koska kunnantalolla on kärsitty sisäilmaongelmista.

| Päivitetty

Lakkautettu tuulilasitehdas Ihodessa kasitien varrella toimii jatkossa Pyhärannan kunnanvirastona. Saint-Gobain Glass Finland Oy kertoi vuoden 2020 lokakuussa ajavansa tehtaan toiminnan alas kyseisen vuoden loppuun mennessä.

Pyhärannan sisäilmaongelmaiselle kunnanvirastolle on löytynyt väistötilat entisestä tuulilasitehtaasta Ihodesta. Saint-Gobainin tuulilasitehdas lopetti toimintansa kaksi vuotta sitten.

Tyhjilleen jäi tehdashalli ja toimistotilat. Kunta on päättänyt vuokrata käyttöönsä toimistotilat, joihin mahtuu työpisteet kaikille 13 kunnanviraston työntekijälle.

– Olen tyytyväinen, että nyt päästiin tämän kynnyksen yli. On ollut hankalaa, että porukka on joutunut olemaan etänä näin pitkään. Ei se toimi pidemmän päälle. Enemmän saadaan aikaan, kun ollaan yhdessä samoissa tiloissa, vs. kunnanjohtaja Merja Koski sanoo.

Ennen vuodenvaihdetta

Nykyinen kunnanvirasto on ollut tyhjillään elokuusta lähtien, kun kunnanviraston työntekijät määrättiin etätöihin rakennuksen sisäilmaongelmien vuoksi. Oireilua on ollut Kosken mukaan noin puolella työntekijöistä.

Kunta aikoo vuokrata tuulilasitehtaan toimistotilat kalustettuna. Seuraavaksi solmitaan vuokrasopimus kiinteistönomistajan kanssa sekä aloitetaan muuton käytännön järjestelyt.

– Muutto täytyy suunnitella huolellisesti. Kyllä me minun laskelmieni mukaan siellä olemme ennen vuodenvaihdetta, Koski arvioi.

Tulevaisuus auki

Kunnanviraston rakennus Rohdaisissa jätetään kylmilleen eli sähköt ja lämmöt katkaistaan. Keskustelut pysyvästä tulevaisuuden ratkaisusta ovat vielä täysin auki.

Arvion mukaan kunnanviraston peruskorjaus maksaisi 2 miljoonaa euroa, eikä Koski pidä hanketta realistisena.

– Jokainen ymmärtää, että rakennus, joka on kelvoton, pitää pistää matalaksi. Tietysti paluu Rohdaisiin on luontevaa, mutta jos rakennetaan, niin millainen ja koska? Ei ole ihan helppo etappi.

Päätöksen tuulilasitehtaan toimistotilojen vuokraamisesta teki kunnanhallitus. Ratkaisu syntyi äänin 5–2.

Sinikka Pirttinokka (kok.) esitti Janne Lehtisen (ps.) kannattamana, että vuokratarjousta ei hyväksytä. Vuokrauspäätöksen takana oli enemmistö eli Yhteisen Pyhärannan edustajat.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut