Tällainen on Pyhärannan tuoreen kunnanjohtajan erokorvaus, jos sukset menevät ristiin

Mitä enemmän palvelusvuosia, sitä kultaisempi kädenpuristus.

| Päivitetty

Jukka Laiho aloittaa pian Pyhärannan kunnanjohtajana. Kuva on vuodelta 2016, jolloin Laiho toimi Turun kaupungin talous- ja strategiaryhmän johtajana.

Pyhärannan uuden kunnanjohtajan Jukka Laihon pesti alkaa 4. syyskuuta. Laiho aloittaa ensi alkuun kunnanjohtajan avoimen viran hoitajana.

Jos kunnanvaltuuston tekemästä valintapäätöksestä ei valiteta, aloittaa Laiho vakituisena viranhaltijana 9. lokakuuta alkaen. Muussa tapauksessa avoimen viran hoitajuus jatkuu.

Pyhärannan kunnanhallitus on hyväksynyt Laihon johtajasopimuksen, mutta osapuolet eivät ole vielä allekirjoittaneet sitä.

Kunnanhallituksen hyväksymä johtajasopimus sisältää kirjauksen kunnanjohtajalle maksettavasta erokorvauksesta eli niin sanotusta kultaisesta kädenpuristuksesta.

Erokorvaus on olemassa siltä varalta, että viranhoidossa syntyy epäluottamustilanne, jonka johdosta kunnanjohtaja irtisanoutuu.

Pyhärannan maksama erokorvaus on 6 kuukauden rahapalkka, jos viranhoitoa on kestänyt enintään kaksi vuotta. Erokorvaus on 9 kuukauden rahapalkka, jos viranhoitoa on kestänyt yli kaksi vuotta.

Laihon palkaksi on jo päätetty 7 400 euroa kuukaudessa kunnanvaltuuston aiemmalla päätöksellä. Erillisiä kokouspalkkioita ei makseta. Virassa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Pyhärannan kunnanvaltuusto valitsi espoolaisen ekonomi Jukka Laihon kunnanjohtajan virkaan viime viikolla suljetulla lippuäänestyksellä äänin 17–2.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut