Pyhäranta on nousemassa koronakartalle

Uudenkaupungin lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 92 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 72, Vehmaalla 10 ja Pyhärannassa 5.

Tämä tarkoittaa sitä, että Pyhäranta on nyt nousemassa uutena kuntana koronakartalle, jossa ei eritellä vielä alle viiden tapauksen kuntia. Vielä toistaiseksi Pyhäranta ei THL:n koronakartalla näy. Tiedot päivittyvät seuraavaksi tänään keskiviikkona puolen päivän aikaan.

Uudessakaupungissa on 20.–26.1. todettu yhteensä kahdeksan uutta tartuntaa. Kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on nyt Uudessakaupungissa 122.

Tartuntojen alkuperä saadaan yhteistoiminta-alueella tällä hetkellä pääosin jäljitettyä.

Varsinais-Suomi on yhä koronapandemian leviämisvaiheessa, eikä tautitilanne mahdollista suositusten purkua miltään osin. Erityisesti painotetaan tarkkuutta ja huolellisuutta maskien käyttöön sekä vahvaa suositusta etätyöhön.

Lisää aiheesta

Satakunnan koronavirustilanne on selvästi huonontunut – Laitilassa ja U:gissa myös toistakymmentä uutta tartutaa

Maskittomuus on johtanut massa-altistuksiin Varsinais-Suomessa – koronan leviämisen estämiseksi annetut suositukset pysyvät

Rauman telakan alueella 19 koronatartuntaa – selvitystyö jatkuu