Pyhärantaan ei uutta kunnanjohtajakisaa, vain muotovirhe korjataan

Vakituisten asuntojen verotus kevenee hieman eli 0,20 prosenttiyksikköä.

Pyhärannan kunnassa ei järjestetä uutta kunnanjohtajan viranhakua. Kunnanvaltuusto päätti asiasta äänin 12–6. Valtuuston päätökseksi tuli, että se käsittelee asian uudelleen ja korjaa aiemman, virheellisessä järjestyksessä syntyneen päätöksensä.

Aiempaa kunnanjohtajavalintaa rasittaa muotovirhe, jonka johdosta Turun hallinto-oikeus kumosi valtuuston valintapäätöksen. Kokonaan uutta viranhakua esitti valtuustossa Heidi Arvonen (kesk.). Hänen mielestään kunnanvaltuuston olisi pitänyt julistaa virka uudelleen haettavaksi. Helka Huttela (kesk.) kannatti.

Äänestyksessä Arvosen kannalla oli keskusta ja Yhteinen Pyhäranta. Loput valtuutetut olivat sitä mieltä, että virheellinen päätös vain korjataan eli tehdään uusi, samanmuotoinen päätös kuin aiemminkin.

Verot ennallaan

Pyhärannan kunnan tuloveroprosentti on ensi vuonnakin 21,75. Asia oli kunnanvaltuustolle yksimielinen eikä puheenvuoroja käytetty. 

Kiinteistöverotukseen tehtiin pieni 0,20 prosenttiyksikön kevennys niin ikään yksimielisesti. Vakituisten asuntojen kiinteistöveroprosentti laskee ensi vuonna 0,70 prosentista 0,50 prosenttiin.

Muihin verolajeihin ei tullut muutoksia. Yleinen kiinteistöveroprosentti ja muiden asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti pysyvät 1,80:ssa.

Rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti on 4 ja voimalaitosten veroprosentti 3,10.

Valtuuston kokouksessa jätettiin lisäksi kaksi aloitetta. Pauli Laivon (kesk.) aloite koski kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamisoikeuden toteutumista Pyhärannassa. Huttelan aloitteen aiheena oli iltakoulun järjestäminen talousarviosta valtuutetuille.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut