Pyöreät 40 vuotta täyttävä Pikku Kakkonen on enemmän kuin pelkkä lastenohjelma

Pyhärannan Santtiolla asuvat Alina (oik.) ja Tiana ovat Pikku Kakkonen -faneja kuten vanhempansa aikoinaan. Kuva: Juha Sinisalo

Oli tammikuun 11. päivä vuonna 1977, kun suomalaiset lapset kokoontuivat televisioiden ääreen katsomaan jotakin aivan uutta, luvassa olisi makasiiniohjelma nimeltä Pikku Kakkonen.

Ensimmäisessä jaksossa nähtiin ihmiskehosta kertova ohjelma Mitä minussa tapahtuu, tsekkoslovakialainen piirroselokuva Metsäkeiju Amelia sekä Iltasatu Hermannin vapaapäivä. Juontajana ensimmäisessä lähetyksessä toimi Pekka Salo.

Ensi tammikuussa 40 vuotta täyttävällä makasiiniohjelmalla on suomalaisten sydämissä oma paikkansa.

Se on enemmän kuin pelkkä ohjelma, se on muistoja ja lapsuutta, jota halutaan välittää eteenpäin omille lapsille. Vaikka ohjelmat ovat vaihtuneet, alkuperäinen idea kantaa edelleen.

– Kun Pikku Kakkosta vuonna 1976 lähdettiin suunnittelemaan, tavoitteena oli luoda kotimainen maksiiniohjelma, joka kokoaa yhteen kaikki perheen pienimmille tarkoitetut ohjelmat ja ohjelmasarjat. Välijuonnoissa käsiteltiin ohjelmissa esitettyjä aiheita ja nämä pyrittiin sovittamaan esikoulun opetussuunnitelman teemoihin, kertovat Pikku Kakkosen tuottaja Teija Ryösä ja vastaava tuottaja Jarmo Oksa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.