Pyynpään Palvelukoti valmistui

Sorkantien varteen on valmistunut Pyynpään Palvelukoti. Kehitysvammaisille suunnitellussa yksikössä on asuntojen lisäksi yhteiseen toimintaan tarkoitetut tilat, yhteiset ruokailutilat sekä oleskelu-, sauna- ja pyykinpesutilat. Viihtyisyyttä lisää yksikön oma turvallinen piha-alue. Ympäristö tukee asukkaiden viihtymistä ja omatoimista ulkoilua.

Asumispalveluyksikössä asuminen tukee kehitysvammaisen henkilön mahdollisimman itsenäistä selviytymistä, omatoimisuutta ja yhteisöllisyyttä turvallisessa ja esteettömässä ympäristössä. Yksikössä on koulutettu henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden. Asukkaat yksikköön valitsee Raumalla vammaisasumisesta vastaavat sosiaalitoimen viranhaltijat.

Palvelukoti on yksitasoinen ja sieltä löytyy yhteensä 15 esteetöntä 25 neliön huonetta, joissa oma kylpyhuone ja minikeittiömahdollisuus. Yksikön asuntopinta-ala 367,5 neliötä ja yhteistilojen pinta-ala 535,5 neliötä. Kohteen urakoitsijana toimi Rauman RS-Rakennus Oy ja arkkitehtisuunnittelun toteutti Arkkitehtitoimisto Helamaa ja Pulkkinen Oy. Rakentaminen alkoi keväällä 2012 ja  talo valmistui tänä kesänä. 

Kiinteistön omistaa AVAIN Palvelukodit Oy ja palvelut tuottaa hoiva- ja terveysalanyritys Esperi Care Group Oy.