Raha-automaatit nostivat suosiotaan Raumalla

Raha-automaattipelaaminen on lisääntynyt Satakunnassa viime vuonna. Muutamia paikkakuntia lukuun ottamatta pelaamiseen käytetty euromäärä asukasta kohti kasvoi.

Maakunnan kärkipaikkaa pitää edelleen Huittinen, jossa yksi asukas pelaa RAY:n raha-automaatteihin keskimäärin 199 euroa vuodessa. Toisena on Pori ja kolmannelle sijalle nousi Rauma. Huittisissa ja Raumalla pelausluku kasvoi edellisvuoteen verrattuna.

Määrät käyvät ilmi RAY:n tilastoista. Luvut on saatu jakamalla paikkakunnan raha-automaateista kertynyt tuotto sen asukasmäärällä. Tiedoissa ei ole internetpelien tuottoja.

Raha-automaattiyhdistyksen koko liikevoitto käytetään sosiaali- ja terveysjärjestöjen sekä sotiemme veteraanien tukemiseen.

Satakuntaan jaetaan tänä vuonna RAY-avustusta yhteensä 2 269 783 euroa. Suuren avustussumman saava hanke on esimerkiksi Rauman Seudun Katulähetys ry:n vaikeasti työllistyvien nuorten työllistymistä edistävä hanke, jota avustetaan 354 000 eurolla.

Suomalaiset pelasivat raha-automaatteja vuonna 2013 keskimäärin noin 125 eurolla asukasta kohden. Luku on kasvanut edellisvuodesta euron verran.

Virolahdella Kymenlaaksossa pelataan kaikkein ahkerimmin, toiseksi eniten Etelä-Savon Pertunmaalla ja kolmannelle sijalle nousi Suomen pohjoisin kunta Utsjoki.