MAINOS: Raili Hulkkonen kannustaa: "Ole rohkea kehysten valinnassa!"

Raili Hulkkonen näyttää itse esimerkkiä persoonallisten kehysten käyttäjänä.

Tämä artikkeli on mainos. Sen sisällön on tuottanut Silmäoptikot Palmu Oy.

Silmälasien kehysten valinta tuntuu usein vaikealta. Toinen toistaan mielenkiintoisimpia malleja on tuhansia, ja sopivan löytäminen tuntuu ylitsepääsemättömältä.

- Olen jo vuosia auttanut raumalaisiakin valitsemaan itselleen sopivia kehyksiä, meikkitaiteilija Raili Hulkkonen kertoo.

Kehysten tulee korostaa kantajansa parhaita puolia ja tuoda sopivasti itsevarmuutta. Muodolla ja oivaltavilla väreillä korostetaan kasvojen piirteitä.

Kokonaisuus ratkaisee monta asiaa kehyksen valinnassa: on otettava huomioon kasvojen koko ja muoto – kasvoja on pieniä, siroja, isoja, leveitä, pitkänomaisia ja vaikka mitä.

- Silmälasien pitää sopia kasvoihin kokonaisuutena ja täydentää samalla kantajansa persoonallisuutta.

Kehysvalinnassa istuvuus on kaiken A ja O, ja sen määrittelee suurelta osin nenän selkä. Silmälasien pitää näyttää luontevilta ja kehysten pitää sopia nenälle, jotta ne ovat myös mukavat käyttää. Ja kun silmälasit tuntuvat mukavilta, ihminen usein näyttää paremmalta.

Kehysten valintaan vaikuttaa myös linssien vahvuus. Optikkoliikkeen ammattilaiset osaavat kertoa tapauskohtaisesti, asettaako se rajoitteita kehysvalintaan.

Silmälasien käyttäjällä on usein omia toivomuksia, joita hän haluaa kehyksillä huomioida; silmäpussit eivät saa korostua, tai aikuinen nainen voi haluta luoda kehyksillä kohottavaa vaikutusta. Miehillä mietinnän aiheena voi olla, korostaako jämäkkyyttä vai suosiiko poikamaista lookia. Ja jos lapsi esimerkiksi pitää jostakin väristä, hänen toivettaan kannattaa kuunnella, jotta silmälasien käyttö olisi mieluista.

Kulmakarvojen linja on hyvä huomioida, sillä se vaikuttaa kehyksen ylälinjan valintaan. Kohdistuuko valinta suoraan vai kaarevaan malliin?

Kehyksen värin valinta on aina hyvin yksilöllistä. Värillä voidaan vaikuttaa esimerkiksi silmien värin kirkastamiseen ja ihon oman värin raikastamiseen. Väri voi olla rohkeakin, eikä vaatteissa tarvitse käyttää samaa sävyä.

- Rohkea väri kehyksissä on kuin koru! Se voi myös tuoda väripilkun muuten tummia värejä käyttävälle, Hulkkonen kannustaa.

Käyttäjän ammatti tai harrastus saattaa asettaa rajoituksia, jolloin yksillä laseilla ei joka paikassa pärjää.

Aika paljon on siis asioita, jotka pitää huomioida kehystä valittaessa. Parhaiten asia onnistuu, kun astuu sisään osaavaan optikkoliikkeeseen, jossa ammattilainen auttaa kehyksen valinnassa.

- Suosittelen Silmäoptikoita – he ovat perehtyneet asiaan ja osaavat huomioida asiakkaiden yksilölliset tarpeet, Hulkkonen sanoo.

KUKA? Raili Hulkkonen on tehnyt pitkän uran suomalaisten naisten ihonhoidon ja kosmetiikan parissa 1960-luvulta lähtien. Meikkitaiteilija ja maskeeraaja Hulkkonen haluaa työssään nostaa esiin suomalaisten naisten kauneutta ja auttaa heitä löytämään omat vahvuutensa.

Tämä artikkeli on mainos. Sen sisällön on tuottanut Silmäoptikot Palmu Oy.