Rajala: Maakuntauudistus syntyy ja laadukkaasti

Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmät aloittivat 30.6.2017 asti jatkuvan työnsä tänään perjantaina.

Aloituskokouksessa, johon oli kutsuttu kaikkien valmisteluryhmien jäsenet, käsiteltiin maakuntauudistuksen tavoitteita ja valmisteluryhmien työn organisointia. Paikalla oli noin 80 henkilöä.

- Maakuntauudistus syntyy ja laadukkaasti, niin paljon on jo tehty työtä Suomessa ja Satakunnassa. Kokonaisuudistusta viedään nyt Satakunnassa kahta raidetta pitkin. Esiselvitysvaiheessa maakuntauudistuksen ja Satasoten raiteet kulkevat hyvin lähellä toisiaan, yhteistyötä tehden ja päällekkäisyyksiä välttäen. Viimeistään väliaikaishallinnon alkaessa 1.7.2017 raiteet yhtyvät. Tehdään hyvä, satakuntalainen malli, joka sopii maakuntaamme, sanoi maakuntajohtaja Pertti Rajala.

Maakuntauudistusta valmistelee kuusi eri työryhmää: Aluekehitys ja strateginen suunnittelu, Elinkeino- ja työllisyyspalvelut/kasvupalvelut, Maaseutupalvelut, Alueiden käyttö, luonnonvarat ja liikenne, Turvallisuus ja varautuminen ja Talous- ja henkilöstöhallinto, ICT, tilat ja sopimukset. Lisäksi maakuntauudistuksen viestintää suunnittelee ja toteuttaa muutosviestintätiimi.

Ryhmien puheenjohtajat esittelivät osallistujille oman ryhmänsä lähtökohdat ja alustavat toimenpiteet.

Työnsä tuloksena valmisteluryhmät laativat raportin. Väliaikainen valmistelutoimielin 1.7.1017–kevät 2018 käynnistää maakunnan toiminnan ja hallinnon teknisesti.

Lokakuun aikana lanseerataan Satakunnan maakuntauudistuksen uusi verkkosivu www.satakunta2019.fi, joka on yhteinen Sata-soten kanssa.

Kansallinen maakuntauudistuksen tiekartta julkistetaan 10.10. Siinä tarkennetaan työnjakoa valtion ja maakunnan välillä.