Rakastuneet Raumaan kaupunkia kehittämässä

Moni ei tiedä, että usean keskustan tapahtuman, kuten ensi perjantain Tonttujen yön, takana on Rauman Yrittäjien Rakastunut Raumaan -yhteisö.

Moni Rauman keskustan tapahtuma on Jari Haaralan luotsaaman Rakastunut Raumaan -yhteisön ideoima ja pääosin talkoovoimin toteuttama, kuten esimerkiksi Rauman joulunavaus ja Tonttujen yö.

Joulunavaus, Tonttujen yö, Pikimust Perjanda, Hinta- ja minihysteriat... Tässä vain muutama esimerkki siitä, miten paljon tapahtumia Rakastunut Raumaan -yhteisö vuoden aikana järjestää.

Yhteisön syntysanat lausuttiin vuonna 2008, kun Hannu ”Tunnu” Pärssinen yhdessä City-kauppiaiden kanssa viritteli yhteistä toimintaa Rakastunut Raumaan -tunnuslauseen merkeissä.

Raumaan on aina ollut rakastunut myös K-Supermarket Arenan kauppias Jari Haarala. Vielä kolmisen vuotta sitten hän kulki töihin Poriin, kunnes siirtyi kauppiaaksi Raumalle. Vuoden 2021 kesäkuussa hänet valittiin Rakastunut Raumaan -yhteisön puheenjohtajaksi.

Yhteisön merkitys on suuri.

– Tykästyin ajatukseen, että on olemassa porukka, joka haluaa kehittää kaupunkia ja tehdä sitä työtä yhdessä.

Pääosin talkoovoimin

Rakastunut Raumaan yhteisö on osa Rauman Yrittäjien toimintaa. Yhteisön tehtävä on paitsi kauppiaiden tukeminen esimerkiksi koulutustilaisuuksilla myös kaupallisten tempausten järjestäminen.

Yhteisö saa anomuksen perusteella vuosittaista tukea myös Rauman kaupungilta. Tämä tuki on tarkoitettu kaikille avointen, yleishyödyllisten tapahtumien järjestämiseen.

Haaralan luotsaama kymmenhenkinen toimikunta ideoi ja suunnittelee toimintaa. Varsinainen työ tapahtuu pääosin talkoovoimin.

Aiempaa näyttävämmin

Ensi vuoden tapahtumakalenterissa on tuttuja tapahtumia. Tärkeimmät niistä ajoittuvat joulun ja Pitsiviikon aikaan.

Puheenjohtaja kuitenkin lupaa, että uuttakin on tulossa.

– Tarkoituksena on järjestää ehkä vähemmän mutta aiempaa näyttävämpiä tapahtumia kaupungin linjauksen mukaisesti.

Haarala iloitsee 17. joulukuuta esitettävästä Joulevangeeljum-musiikkinäytelmästä, joka on jo nyt saanut hyvin huomiota mediassa.

– Kaikki positiiviset jutut tuovat mukanaan kaupallisuutta, mitä yrittäjät tietysti kovasti toivovat.

Haastavia aikoja

Kuluneet pari vuotta ovat olleet haastavia yrittäjille. Erityisen haastavia ajat ovat Jari Haaralan mukaan olleet Vanhan Rauman kivijalkamyymälöille ja niiden yrittäjille, niin taloudellisesti kuin henkisesti.

– Suurin osa heistä on pienyrittäjiä tai yksin yrittäjiä. Kukaan heistä ei kuitenkaan ole heittänyt hanskoja tiskiin, Haarala kiittää.

Valoisin mielin

Joulukaupan odotukset ovat korkealla. Jari Haarala kiittelee sitä, että kaupungilla on useita sellaisia tilaisuuksia, jotka tuovat paikan päälle paljon yleisöä.

– Kauppiaat menevät valoisin mielin kohti joulua, Rakastunut Raumaan -yhteisön puheenjohtaja Jari Haarala vakuuttaa.

Hän arvioi, että korona vaikuttaa vieläkin ihmisten matkustus- intoon ja silloin rahaa laitetaan enemmän esimerkiksi jouluun.

– Joulu on tärkeä juhla, ja siihen satsataan rahaa. Toivon, että tästä rahasta paljon jää Raumalle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut