Huopakattotyöt sytyttivät rakenteilla olevan hallin katon Lakarinkadulla

Tulityöt aiheuttivat suurpalon vaaran, mutta alkusammutus pelasti tilanteen. Kuva: Juha Sinisalo

Raumalla Lakarinkadulla rakenteilla olevan hallin katto syttyi palamaan huopakattoasennuksen tulitöiden yhteydessä. Rakennus saatiin pelastettua ajoissa palolta, sillä katolla työskentelevät rakentajat olivat varautuneet tulitöihin asianmukaisilla alkusammutusvälineillä, ja osasivat käyttää niitä tositilanteessa oikein. Lisää alkusammutuskalustoa haettiin viereisistä rakennuksista. 

Satakunnan päivystävän palomestarin Jari Elon mukaan juuri määräysten mukainen varautuminen katolla tehtyyn tulityöhön pelasti rakennuksen tuhoutumiselta. 

-Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi raivaustyöt, ja tehdä huolellinen tarkastus hiiltyneisiin rakenteisiin. Vauriot jäävät nyt arviolta muutamaan tonniin, sillä kaikki palaneet rakenteet ovat vaihdettavissa, Elo kertoo. 

Sammutustehtävä oli pelastushenkilökunnalle haasteellinen, sillä vettä pyrittiin käyttämään sammuttamisessa mahdollisimman vähän rakenteiden vesivahinkojen välttämiseksi. Sammutustyö suoritettiin pääasiassa siis jauhesammuttimilla ja henkilönostimilla, sillä helppoa kulkua katolle ei ollut.

Tilanne on pelastuslaitoksen osalta ohi, ja rakennuksen jatkuva ja huolellinen jälkivalvonta on jätetty pääurakoitsijalle keskiviikkoaamuun asti.

Juttua päivitetty 28.6. klo 16.40