Rammsteinin konsertti tappoi Huuhkajien kotinurmen – Biolan-yhtiö kutsuttiin apuun, jotta kenttä kestää Pukin rynnistyksen

Novarbon nurmikonsultti Mika Nurminen Ratinassa valvomassa "nurmivainaan" poistoa.

Suomen jalkapallomaajoukkue, Huuhkajat, pelaa syyskuun alussa kaksi huipputärkeää kotiottelua. Matseissa Kreikkaa ja Italiaa vastaan Huuhkajilla on mahdollisuus selvitä ensi kertaa EM-lopputurnaukseen.

Rammstein-bändin konsertti kotikentällä Tampereen Ratinassa tappoi nurmen. Nyt nurmivainaa korvataan Hollannista tuotavalla siirtonurmella. Juurtumista nopeutetaan Novarbon lannoitteilla.

Nurmen uusinnan hoitaa euralaiseen Biolan-konserniin kuuluva Novarbo.

- Suomalainen nurmi tarvitsisi kuukauden juurtumisajan ennen kuin se olisi jämerä pelialusta. Se johtuu siitä, että suurimmatkin Suomesta saatavat siirtonurmirullat ovat niin kevyitä, että ne ovat jämeriä vasta juurruttuaan kunnolla. Täällä painavimmat rullat painavat noin 800 kiloa. Hollannista saamme noin 2000 kiloa painavia rullia. Painonsa ansiosta nurmi pysyy pelaajien alla paikallaan, vaikka ei ehtisikään täydellisesti juurtua, Novarbon nurmikonsultti Mika Nurminen kertoo tiedotteessa.

Rammsteinin keikan takia Ratinan nurmi peitettiin alumiinilevyillä yli viikon ajaksi. Nurmisen mukaan alumiinilevyt tukahduttivat ruohon.

Rammsteinin jälkeen Ratinan kenttää kuormitti vielä Blockfest-festivaali viime viikonloppuna. Teemu Pukki, Lukas Hradecky ja muut huuhkajatähdet ottavat Ratinan haltuun reilun kahden viikon päästä.