Ranskalainen illallinen onnistuu aina – hurmaa läheisesi näillä gourmet-klassikoilla

Viinikukko muhii uunissa ja imee itseensä punaviinin, kanaliemen ja kasvisten ihanat, täyteläiset maut. 

Välimeren makuja 5: Ranska

Yksi purkillinen etanoita riittää noin kolmeen normaalikokoiseen etanapannulliseen. Tee kuhunkin erilainen kuorrute eri juustoja tai valkosipulivoita hyödyntäen.
Pitkään haudutettu sipulikeitto sopii erityisen hyvin syksyn ja talven pimeneviin iltoihin. Keiton maukkauden salaisuus on makean pehmeäksi haudutetussa sipulissa, hapokkaassa valkoviinissä sekä voimakkaassa lihaliemessä. Kasvissyöjät korvaavat liemen kasvisliemellä.
Voit tehdä sipulikeiton valmiiksi jo esimerkiksi edellisenä päivänä ja vain gratinoida sen annoskulhoissa juuri ennen illallista.
Kermassa haudutetut sinisimpukat valmistuvat nopeasti vaikka lounaalle. Jos haluat nähdä vähän vaivaa, valmista niiden kaveriksi itse tehtyjä ranskalaisia perunoita. Kiireisimmät oikaisevat käyttämällä pakasteranskalaisia.
Coq au vin eli viinikukko hautuu mehukkaaksi uunissa alle tunnissa. Jos käytössäsi on takka-leivinuuni, hyödynnä sen jälkilämpö tähän maukkaaseen pataruokaklassikkoon.