Rattijuoppoja jäi juhannuksena Lounais-Suomessa kiinni noin yksi tunnissa, ja se huolestuttaa poliisia – "Tähän meidän täytyy todella perehtyä"

Poliisin näkökulmasta juhannus vastasi vilkasta kesäviikonloppua. Suurten tapahtumien kuten RMJ:n peruuntuminen levitti tehtäviä hieman laajemmalle alueelle.

Jos vesillä väki liikkui – ainakin Rauman merivartioaseman otannan perusteella – selkeästi selvinpäin, oli maantieliikenteessä tilanne toinen.

Koko Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella jäi kiinni noin 60 rattijuoppoa.

– Sehän tarkoittaa sitä, että melkein kerran tunnissa jäi joku humalassa ajanut kiinni, toteaa komisario Joonas Tikka.

Rauman seudullakin juopuneita kuskia oli lukuisia. LS uutisoi netissä niin auton kylkeen humalassa ajaneesta 17-vuotiaasta mopoilijapojasta kuin uusikaupunkilaismiehestä, jonka auto ajautui 70 metrin matkan ojassa ennen törmäämistä puuhun.

Huolestuttavaa, vaikka henkivahingoilta säästyttiin

Tikka kuvaa määrää "silmiinpistäväksi". Poliisi on hänen mukaansa tällä hetkellä pidättäytynyt isommista puhallusratsioista koronasyistä, ja siitä huolimatta rattijuoppoja tuntuu jäävän säännöllisesti kiinni paljon.

Osaako hän arvioida, mistä rattijuoppojen runsas määrä johtuu?

– En osaa suoralta kädeltä siihen vastausta antaa, mutta se on huolestuttava asia, johon meidän täytyy todella perehtyä, Tikka toteaa.

Useissa juhannuksen rattijuopumuksissa oli vieläpä aiheutunut jonkinlainen vahinko.

– Onneksi ei henkiä mennyt, mutta liikennevahinkoja tuli, kun käytiin ojassa tai ajettiin puuta päin.

Vastasi vilkasta kesäviikonloppua

Suuremmilta vahingoilta juhannuksena vältyttiin niin Raumalla kuin muuallakin poliisilaitoksen alueella. Tikan sanoin "mitään peruuttamatonta" ei tapahtunut.

Tehtäviä oli noin 1100, mikä vastaa vilkasta kesäviikonloppua.

– Suurempien tapahtumien kuten RMJ:n peruuntuminen aiheutti ehkä sen, että tehtävät levittäytyivät vähän laajemmalle alueelle. Tehtäväthän menevät ihmisten perässä, Tikka luonnehtii.

Tehtävämäärä oli Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella kymmenisen prosenttia isompi kuin viime juhannuksena.

– Tasaisesti niitä oli molempien maakuntien [Satakunnan ja Varsinais-Suomen] alueilla. Mutta hienosti tästä juhannuksesta selvittiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut