Rattijuoppoja jäi kiinni poliisin raskaan liikenteen valvonnassa

Poliisin viime viikon aikana toteuttamassa raskaan liikenteen valvonnassa paljastui kuusi rattijuoppoa. Ajopiirturirikkomuksia sekä ajo- ja lepoaikarikkomuksia kirjattiin yhteensä 377 kuljettajalle ja ajopiirtureiden manipulointeja paljastettiin reilut 20 kappaletta.  

Poliisin mukaan ajopiirturitietojen muuntelulla osoitetaan tarkoitushakuista piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta, ajo- ja lepoaikasäännöksiä sekä kuljetusalan yhteisiä pelisääntöjä kohtaan. Ajopiirtureiden manipuloinnit ovat viimeisten vuosien aikana lisääntyneet.

Euroopan liikennepoliisiverkoston raskaan liikenteen valvontaviikon aikana poliisi tarkasti Suomessa yhteensä 2405 raskaan liikenteen ajoneuvoa, joista 357 oli ulkomaalaisia.

Tarkastusten kokonaismäärä oli 34 prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten toteutetun vastaavan operaation yhteydessä. Myös paljastettujen rikkomusten määrä oli pääosin noususuunnassa. Positiivisena poikkeuksena tästä oli kuorman varmistamiseen liittyvät rikkomukset, jotka laskivat 20 prosenttia. Silti puutteellisesta kuorman kiinnittämisestä poliisi joutui kirjaamaan 40 seuraamusta.