Raul Mannola tuo Raumalle tuulahduksen Espanjaa

Posellin sunnuntaisessa konsertissa ollaan flamencon juurilla. Maineikas ulkosuomalainen flamencokitaristi Raul Mannola tuo Raumalle trion, jossa kiteytyy espanjalaisen flamencon kolmiyhteys: laulu, kitara ja tanssi.

– Kaikki flamencon elementit ovat tasavahvasti esillä, sanoo Mannola.

Manuel Lorente laulaa konsertissa perinteistä flamencoa, jota ei Mannolan mukaan enää kuule Madridissakaan. Eleanora Bayazin esittämät tanssit ovat voimakkaasti rytmitettyjä ja niissä on vahvaa jalkavirtuositeettia. Mannola säestää esiintyjiä, mutta soittaa myös sooloja.

Suomalaisen kitaristin flamenco vei mennessään 19-vuotiaana. Vuonna 1986 Mannola muutti Espanjaan, jossa hän asuu edelleen. 

Säännöllisesti Suomessa konsertoiva muusikko työskentelee tällä hetkellä säestävänä flamencokitaristina Madridin tanssikonservatoriossa. Mannolalta on juuri ilmestynyt tupla-CD 40 Años de Guitarra, joka on hänen kymmenes levynsä. Sillä muusikko juhlistaa 40 vuotta kitaristina.

Flamenco workshop Posellissa huomenna sunnuntaina kello 15–17. Flamencokonsertti kello 18 alkaen. Raul Mannola; kitara, Manuel Lorente; laulu ja Eleonora Bayaz; tanssi. Samalla lipulla pääsee  sekä workshopiin että konserttiin.