Raum Rome Paris -yrittäjä Iiro Koski ja viestintätoimisto Bonde yhdistivät voimansa – syntyi uusi 1442-mallisto

Bonden ja Raum Rome Parisin yhteistyömallistossa yhdistyvät merellisyys ja Rauman historia. Kuva: Bonde / Raum Rome Paris

Monille raumalaisille tuttu Raum Rome Paris -tuoteperhe täydentyy tänä kesänä uudella 1442-yhteistyömallistolla. Kyse on Raum Rome Paris -malliston luojan eli raumalaisyrittäjä Iiro Kosken sekä raumalaisen viestintä- ja mainostoimiston, Viestintäosakeyhtiö Bonden, yhteistyöstä.

1442 viittaa tietystikin Rauman perustamisvuoteen, jolloin Kaarle Knuutinpoika Bonde myönsi Raumalle kaupunkioikeudet. Vuoden 2017 raumalaiseksikin valittu Koski kertoo tiedotteessa olleensa jo pitkään kiinnostunut Rauman perustamisvuoteen liittyvästä tarinasta ja hahmotelleensa vuosiluvusta jonkinlaista logoa.

Idea sai tuulta alleen yhteisissä keskusteluissa Bonden väen kanssa. Bonden nimessä ja tarinassa Rauman perustaminen on ollut vahvasti esillä.

Mallistoon kuuluu t-paita ja kangaskassi. Niiden merihenkinen printti on Bonden graafikon Tytti Parjasen käsialaa.

Ilmeen muodostavat aallot, pelastusrengas ja turvallisuudesta muistuttava teksti: "Stay safe". Niistä voi tekijöiden mukaan löytää viittauksen koronan mullistamaan poikkeuskevääseen ja -kesään.

– Olemme molemmat paljaskonttisia raumalaisia toimijoita ja upea kotikaupunkimme on meille tärkeä. Halusimme luoda yhdessä jotain muistoksi tästä keväästä. 1442-mallisto on paikallista yhteistyötä parhaimmillaan, Iiro Koski toteaa tiedotteessa.

1442-tuotteita on valmistettu rajattu erä. Tuotteita myydään Raum Rome Paris -verkkokaupassa sekä Pop Up STOP -liikkeessä, jonka Koski avaa Kauppakadulle heinäkuun alussa.

Lisää aiheesta

Raum Rome Paris -logo löytyy nyt fillarista

Raum Rome Paris -tuoteperhe laajenee

Iiro Koski on Vuoden raumalainen

Mitä löytyy Rauma-paketista? – Radio Novan juontajakaksikko perehtyi kanaalikaupungin tarjontaan