Rauma aikoo tarjota koronajoustoja laskuihin ja maksuihin

Tulossa on muun muassa lisää maksuaikaa erilaisten palveluiden maksamiseen.

| Päivitetty

Rauman kaupunki tarjoaa erilaisia joustoja ja apuja koronavirusepidemian vuoksi yrityksille, yhdistyksille ja asukkailleen. Lista on pitkä, ja se tulee ensi viikolla kaupunginhallituksen päätettäväksi. Tarkoituksena on tarjota taloudellisia joustoja muun muassa pidentämällä maksuaikoja sekä helpottamalla tilavuokria ja asiakasmaksuja.

Ostolaskujen 30 vuorokauden maksuehtoa on tarkoitus muuttaa niin, että kaupunki maksaa laskut heti, kun ne on hyväksytty. Näin laskuttajat saavat rahansa nykyistä nopeammin ja maksuvalmius paranee.

Maksuaikaa lisää

Kaupungin lähettämien laskujen puolella maksuehto on normaalisti 14 päivää. Asiakkaiden maksuaikaa aiotaan pidentää välittömästi 30 vuorokauteen ja erikseen sovitusti enintään 24 kuukauteen. Pyynnöstä eräpäivää voidaan pidentää kolmeen kuukauteen muun muassa vesi- ja jätemaksuissa.

Kaupungin tilavuokralaiset voivat saada niin ikään kolmen kuukauden siirron vuokranmaksuun. Kulttuuri- ja liikuntalaitoksissa toimivien ulkopuolisten vuokralaisten vuokraa ei peritä siltä ajalta, kun valtio on määrännyt tilat suljettaviksi.

Lisäksi on tulossa hyvityksiä päivähoitomaksuihin, aamu- ja iltapäivätoiminnan maksuihin sekä varhaiskasvatuksen kerhomaksuihin.

Yrittäjille apua

Toimialajohtaja Sari Salon mukaan kaupungin yrityspalvelut on käynnistänyt monenlaisia toimenpiteitä tukeakseen alueen yrityksiä kriisissä selviytymisessä. Apua voidaan tarvita paitsi rahoituksessa myös työntekijöiden asemaan liittyvissä kysymyksissä ja yrittäjän jaksamisessa.

– Yrittäjät voivat esimerkiksi mainostaa uusia liiketoiminta-avauksia Facebookissa, hyödyntää verkkokaupassaan Visitrauma-verkkokauppaa, saada sparraajakseen yrityskummin tai saada tukea webinaareista, toimialajohtaja Sari Salo luettelee.

Yksinyrittäjille ollaan valtion taholta osoittamassa rahoitusapua. Sen jakamiseen kaupunki valmistautuu parhaillaan. Yksityiskohtainen listaus joustoista löytyy kaupungin nettisivuilta osoitteesta www.rauma.fi/korona.

Uutista korjattu 3.4. kello 10.36. Venepaikkamaksujen eräpäivää ei voi siirtää. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut