Rauma Blues on nyt festivaalin sijaan kolme päivää klubibluesia: perjantaille tuli yksi ohjelmistomuutos

Tunnu Pärssinen iloitsee siitä, että nyt Rauma Bluesissa on tilaa kotimaisille esiintyjille.

Ei nyt painajainen, mutta löysässä hirressä. Näin kuvailee kuluneiden kuukausien tunnelmia Tunnu Pärssinen Rauma Bluesista.

– Kun teimme päätöksen pääkonsertin peruuttamisesta, se laukaisi tunnelman, Pärssinen sanoo.

Päätökseen vaikuttivat Pärssisen mukaan monet asiat, kuten ulkomaisten artistien epävarma pääsy Suomeen, yleisökäyttäytymisen vaikea ennustaminen sekä myös monien yhteistyökumppaneiden epävarma tilanne.

Kolmen pääkonsertin esiintyjän kanssa organisaatiolla oli jo esisopimus, joten aiemmin julkistetut esiintyjät nähdään todennäköisesti Raumalla ensi kesänä. Tarkemmin asiasta tiedotetaan ensi vuonna.

Juhlavuosi siirtyy

Festivaali piti tänä vuonna järjestää 35. kerran. Vaikka pääkonsertti ulkomaisine esiintyjineen siirtyi vuodella, bluesin ystäville on tarjolla Raumalla torstaista lauantaihin elävää musiikkia paikallisissa kuppiloissa.

– Emme markkinoi Rauma Bluesia tänä vuonna festivaalina vaan klubitapahtumana. Se 35. juhlavuosifestivaali on sitten ensi kesänä.

Kotimaisille tilaa

Kansainvälisten tähtien jäätyä pois estradi on seuraavan kolmen päivän ajan varattu kotimaisille esiintyjille.

– Meillä on aina ollut painetta saada enemmän kotimaisia bändejä. Pääkonsertissa heitä on ollut yksi, mutta klubeilla on ollut pääasiassa kotimaisia. Nyt on erityisen hienoa saada tarjota koronan takia ankarassa tilanteessa oleville bändeille töitä.

Klubikeikkojen esiintyjälistalta löytyy niin paikallisia kuin valtakunnallisia nimiä, kuten 37 vuotta keikkaillut Jo’ Buddy eli Jussi Raulamo, joka ei Pärssisen mukaan vain soita vaan elää bluesia. Raumalle saapuu myös muun muassa Lumberjacks, joka edusti Suomea International Blues Challenge -tapahtumassa Memphisissä tämän vuoden tammikuussa.

Paikallisista Pärssinen nostaa esille KallaBlöösin, josta on kuulunut paljon positiivista jo Rauman ulkopuoleltakin.

Talous kestää

Taloudellisesti kuluva vuosi menee Pärssisen mukaan miinukselle.

– Ei ole lipputuloja eikä juurikaan sponsoritukea, mutta ei toisaalta esiintyjäkulujakaan, joten emmeköhän kestä sen.

Tänä vuonna Rauma Bluesilla on oma konsertti vain lauantaina Brummissa. Se kuitenkin vastaa kaikkien klubikonserttien ohjelmasta.

Turvallisuus kunnossa

Koronaviruksesta ei ole päästy ja toinen aalto aiheuttaa huolta järjestäjissä. Kukin klubi huolehtii turvallisuudesta osaltaan. Esimerkiksi Brummissa yleisömäärää rajoitetaan normaalista.

– Klubikeikoille otetaan sisään vain se määrä ihmisiä kun on istumapaikkoja. Brummissa Rauma Blues tarjoaa myös kasvomaskeja.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut