Rauma Blues täydentyy kotimaisilla kärkinimillä – juhlavuottaan viettävä Honey B & T-Bones nousee pääkonsertin lavalle yhdessä Palefacen kanssa.

Toinen kotimainen artisti on laulaja-lauluntekijä, kitaristi ja huuliharpisti Pepe Ahlqvist, joka esiintyy yhdessä roots-yhtye Tomi Leino Trion kanssa.

| Päivitetty

Aija Puurtisen ja Esa Kuloniemen luotsaama Honey B & T-Bones on ollut koossa yhtäjaksoisesti ilman taukoja 40 vuotta.

Rauma Bluesin pääkonsertin kansainväliset bluestähdet, Kyla Brox, Toronzo Cannon ja Vanessa Collier saavat seuraa kotimaisista blueskomboista, joissa kohtaavat koko kansan tuntemat bluestähdet uusilla, yllättävilläkin twisteillä höystettyinä.

Lauteille nousevat 13.8. Pepe Ahlqvist & Tomi Leino Trio feat. Harri Taittonen sekä Honey B & T-Bones feat. Paleface.

Läopeensä tuttu tapahtuma

Honey B & T-Bonesilla tulee Rauma Bluesin pääkonserttipäivänä mittariin 40 vuotta. Aija Puurtisen ja Esa Kuloniemen luotsaama suomalaisen juurimusiikin instituutio on toiminut koko sen ajan käytännössä yhtäjaksoisesti ilman taukoja.

Harvinaista merkkipaalua yhtye juhlistaa paitsi esiintymällä Rauma Bluesissa, uudella albumilla ja muistelmakirjalla. Raumalainen bluestapahtuma on tuttu.

–  Rauma Blues on perinteinen osa kesääni. Olen nähnyt ja seurannut sen toimintaa läheltä aktiivisesti alusta alkaen. Honey B & T-Bones on esiintynyt Rauma Blues -festareilla aivan ensimmäisestä tapahtumasta lähtien. Jollen ole ollut lavalla, olen ollut mukana menossa yleisössä tai bluestoimittajana, Esa Kuloniemi kertoo Rauma Bluesin tiedotteella.

Erikoisvieraana Honey B & T-Bonesin eli HBTB:n keikalla on toinen instituutio, suomalaisen räpin pioneeri Paleface. HBTB:n ja Palefacen polut ristesivät jo 90-luvulla ja heillä on yhteistä esiintymis- ja yhteistyöhistoriaa vuosien varrelta monista yhteyksistä. Paleface on myös tekstittänyt HBTB:n musiikkia.

– Keikka tulee olemaan uniikki, odotettavissa riemua ja tunteenpaloa, lupaa Aija Puurtinen.

"Stydiä settiä"

Räpin suurmies komppaa Puurtisen odotuksia.

– Omalta keikaltamme odotan hillittömiä säväreitä! Mahtavaa päästä räppäämään siinä ympäristössä ja tällä ainutlaatuisella bändillä. Setistä tulee varmasti stydi ja yllättävä!

Artisti ei karta itsensä haastamista. Rauma Bluesin keikan yhteisosiossa kuullaan kummallekin läheisiä musiikkityylejä: bluesia, gospelia, työlauluja ja funkia – höystettynä hiphopilla ja räpillä.

– Olen tutkinut mustan musan juuria ja diggaillut bluesia junnusta asti. Kun räpin traditiota kelaa taaksepäin, palataan vääjäämättömästi puuvillapelloille. Mulla on suuri kunnioitus bluesin mestareita kohtaan, Paleface painottaa.

Bluesia soul-mausteilla

Pääkonsertin toinen kotimainen, Finnish Blues Awards -elämäntyöpalkinnolla palkittu, suomalaisen bluesin pioneeri Pepe Ahlqvist on heittänyt 50-vuotisen uransa aikana 6 000 keikkaa. Kansainvälisesti tunnettu bluesmuusikko on esiintynyt lukuisten legendaaristen bluesartistien kanssa.

Rauma Bluesissa laulaja-lauluntekijä, kitaristi ja huuliharpisti esiintyy yhdessä roots-yhtye Tomi Leino Trion kanssa.

Pepe Ahlqvist & Tomi Leino Trio julkaisi viime elokuussa uuden levyn ja Raumalla tullaan kuulemaan muun muassa albumin originaalimateriaalia. Luvassa on bluesia soul-mausteilla.

Yhdistelmän piti esiintyä festareiden pääkonsertissa jo viime vuonna, ellei korona olisi sotkenut suunnitelmia.

– Olemme odottaneet kunnon esiintymisiä ja live-keikkoja vanhan normaalin hengessä pitkään ja paljon. Nyt tuomme live-musan yleisölle takaisin. Himassa voi kuunnella musaa milloin vain, mutta kyllä live on aina live, sanoo Ahlqvist.

Rauma Blues järjestetään elokuun toisena viikonloppuna torstaista lauantaihin 11.8—13.8.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut