Rauma Bluesin klubit levittäytyvät ympäri kaupunkia – neljä klubi-iltaa bluesrokataan kotimaisin voimin

”Olemme tulessa – hiki virtaa ja meininki on kauhea!”

| Päivitetty

35. Rauma Blues järjestetään kolmipäiväisenä elokuun puolivälissä. Lauantaisen 15.8. Kulttuurikuppila Brummin pääkonsertin lisäksi festivaali koostuu neljästä bluesklubista torstaina 13.8. ja perjantaina 14.8.

 Bluesklubiravintoloina toimivat Wanhan Rauman KaffeBar, Café Sali, Ravintola Buena Vista ja Ravintola Kallio.

Torstaina 13.8. festivaalin klubipaikkana on ensimmäistä kertaa Wanhan Rauman KaffeBar, jossa Rauma Bluesin starttaa kello 19 kotimaisen bluesskenen kiintotähti Jo’ Buddy eli Jussi Raulamo.

Elämäntyöpalkittu roots- ja rytmimusiikin taitaja on keikkaillut jo 37 vuoden ajan kaikkiaan 16 maassa ja julkaissut tusinan verran pitkäsoittoja.

Jo’ Buddyn "omavaraisessa" repertuaarissa yhdistyvät ragtime, rhythm ’n’ blues, swamp blues, rock ’n’ roll, country ja gospel.

Perjantaina 14.8. alkuillan bluesklubi järjestetään Café Salissa, jossa esiintyy kello 19 alkaen Frim-Fram Duo, eli Juki Välipakka ja Sirpa Suomalainen.

Duo soittaa monipuolista ja svengaavaa bluesia mukaansatempaavalla otteella, ohjelmistossaan sekä tyylikkäitä originaaleja että cover-klassikoita.  

Välipakka ja Suomalainen ovat keikkailleet Frim-Fram Duona kuuden vuoden ajan ja julkaisseet kaksi albumia.

Rauma Bluesin ehkä pitkäikäisin bluesklubipaikka, Ravintola Buena Vista, toimii perjantaina kello 20.30 alkaen Hamid Moeini Bandin estradina.

HMB koostuu pitkän linjan muusikoista Tare Lehtosesta, Mika Haanpäästä sekä raumalaisesta Hamid Moeinista. 

Vuosituhannen alussa ahkerasti keikkaillut ja muun muassa Pori Jazzeilla ja RMJ:ssä esiintynyt HMB jäi 12 vuotta sitten tauolle laulaja-kitaristi Hamid Moeinin aloitettua Herra Ylppö & Ihmiset-bändin kitaristina. Myös Lehtonen ja Haanpää ovat soittaneet useissa suomalaistähtien taustabändeissä.

HMBin keikalla on luvassa covereita muun muassa Jimi Hendrixiltä, Stevie Ray Vaughanilta, Freddie Kingiltä ja The Metersiltä.

– Nyt, kun tänä poikkeuksellisena keväänä ja kesänä on ollut niin pitkä keikkatauko, olemme tulessa! On kovat poltteet päästä soittamaan. Luvassa on todellakin kovaa meininkiä. Piristävänä lisänä festareille pientä psykedeelistä sävyä ja funkin vivahdetta! Hamid Moeini hehkuttaa.

Bluesklubit huipentuvat tuttuun tapaan Ravintola Kallioon Lumberjacksin siivittämänä perjantaina kello 22.30.

Lumberjacks eli tunnetut muusikot Urmas ”Big Hand” Niemi, Jakke Salo, Chef Kivimäki ja Janne ”Milk Drinkin’ ” Käpylä on edustanut Suomen blueskenttää maailmallakin muun muassa International Blues Challenge -tapahtumassa Memphisissä tämän vuoden tammikuussa.

– Pääsemme pitkästä aikaa taas yleisön eteen soittamaan. Lumberjacks on parhaimmillaan livenä, kun hiki virtaa ja meininki on kauhea, Janne Käpylä hymyilee.

– Olen varma, että kaikilta esiintyjiltä tullaan näkemään erinomaisia keikkoja. Kaikki ovat odottaneet, että pääsevät takaisin lavoille tekemään sitä, mitä eniten rakastavat. Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan nähdäkseen maailmanluokan esityksiä. Suosi suomalaista ja support your local, säestää Jakke Salo.

Ravintola Kallion bluesklubiin Lumberjacks-keikalle liput ovat 10 euroa (ovelta), muihin bluesklubeihin on vapaa pääsy.

Liput Rauma Bluesin vuoden 2020 pääkonserttiin Kulttuurikuppila Brummiin maksavat 20 euroa (verkkokaupassa lisäksi toimitus- ja käsittelykulut). Lippuja voi ostaa ennakkoon Brummin verkkokaupassa sekä Hotelli Kalliohovista ja Ravintola Buena Vistasta. Lippuja myydään myös Brummin ovella pääkonsertti-iltana kello 20 alkaen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut