Rauma Bluesin pääkonsertti Brummissa – lauteilla kuullaan myös raumalaismuusikoita

Lauantaina Brummissa esiintyy muun muassa Micke & Lefty feat. Chef. Kuva: Satu Leppänen

Rauma Blues järjestetään elokuun kolmantena viikonloppuna, 13.–15.8. Vallitsevista poikkeusolosuhteista johtuen bluesfestivaali rokataan tänä vuonna kotimaisten artistien voimin ja totutun teltta-areenan sijaan kaupungin paikallisissa ravintoloissa.

Bluesin tämänvuotinen pääkonsertti järjestetään kulttuurikuppila Brummissa tapahtumaviikonlopun lauantaina.

Festivaalin pääpäivän soundin määräävät bluestriot. Lauantaina Brummissa esiintyvät Micke & Lefty feat. Chef ja Tomi Leino trio sekä raumalainen KallaBlöös.

– Mahtavaa startata syyskautemme yhdessä kaupungin legendaarisimpiin musiikkifestivaaleihin ja loppukesän tapahtumiin kuuluvan Rauma Bluesin kanssa. Toki bluestelttaa tulee itselläkin ikävä, mutta tiedän, että bluesbileet toimivat meilläkin, sanoo Brummin yrittäjä Markku Pekonen.

– Tietenkin noudatamme myös voimassaolevia turvallisuus- ja hygieniasäädöksiä, pitäen huolta yleisön terveydestä.

Kolmipäiväisen Rauma Bluesin torstain ja perjantain bluesklubien keikkapaikat ja esiintyjät julkistetaan vielä heinäkuun aikana.

Lippuja voi ostaa ennakkoon Brummin verkkokaupasta. Raumalla lippuja saa hotelli Kalliohovista ja ravintola Buena Vistasta ensi viikon loppupuolelta alkaen. Lippuja myydään myös Brummin ovella pääkonsertti-iltana.

Triojen tähdittämä pääkonsertti

Micke & Lefty feat. Chef -kokoonpanon tavaramerkkejä ovat kovan luokan musiikillinen ammattitaito, vahva solistinen osaaminen sekä stemmalaulaminen. Jo 20 vuotta toimineen ja niin pienillä kuin suurilla keikoilla ympäri Suomea ja Eurooppaa viihdyttäneen trion omaperäisen blues-soundin viimeistelevät slidekitara, matkalaukulla varustettu rumpusetti sekä huuliharppu.

– Hieman on ollut vieroitusoireita erikoisen kevään ja kesän vuoksi, joten on todella kiva päästä soittamaan juuri ilmestyneen levyn uusia biisejä livenä – varsinkin kun julkkarikeikat jäivät tekemättä, Micke Björklöf kertoo.

Laulaja-kitaristi-harpisti Tomi Leinon johtama trio puolestaan soittaa monipuolista ja vauhdikasta roots-musiikkia, jossa on vaikutteita Louisianan bluesista ja swampista sekä rock’n’rollista. Bändin Rauma Blues -keikalla tullaan kuulemaan liveversiona tulevan levyn ohjelmistoa.

Trion jäsenet Leino, Jaska Prepula ja Mikko Peltola ovat kokeneita bluesammattilaisia, jotka ovat myös työskennelleet lukuisten amerikkalaisten ja eurooppalaisten bluestähtien säestysyhtyeissä. Yhtye onkin jo vuosia esiintynyt tiiviisti ulkomailla, erityisesti Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Bändiä nähdäänkin nykyään harvemmin kotimaassa.

– Rauma Blues on meille tuttu jo vuosien ajalta eräänä Pohjoismaiden parhaista bluesfestareista. Nyt tuntuu erityisen hienolta olla mukana poikkeusvuoden tapahtumassa, kertoo rumpali Mikko Peltola.

Raumalainen KallaBlöös nousee myös Brummin lauteille

Raumalainen trio KallaBlöös esittää originaalia bluesia, bluesrockia ja roots-musiikkia. Vaikka yhden levyn julkaissut KallaBlöös on kokoonpanona kohtalaisen tuore, on yhtyeen jäsenillä Jere Kallalla, Mikael Alakruuvilla ja Vilho Voutilaisella vankka kokemus keikkailusta kotimaassa, Euroopassa sekä Amerikassa.

– On todella hienoa päästä mukaan Rauma Bluesiin. Tämä bändi kun perustettiin, niin ensimmäisiä ajatuksia oli, että Rauma Bluesiin pitää päästä soittamaan, toteaa kokoonpanon keulamies Jere Kalla.

– Odotuksissamme on pirun kova keikka, sekä yleisö, joka on tullut kuuntelemaan juuri tämän tyylistä musaa!

Kalla lupaa panoksellaan tuoretta verta Suomen blueskentälle.

– Olemme nuoria jätkiä, jotka soittavat bluesia omalla tavallaan – omia biisejä, jotka eivät ole pelkkää vanhan kierrätystä, kuvaa Kalla.

Lisää aiheesta

Rauma Bluesin historiaan mahtuu haasteita, hurjia ilon hetkiä ja hauskoja sattumuksia