Rauma Bluesissa kaksi Amerikan Johnia

John Primer luetaan jo lajinsa legendoihin. John Németh tarjoilee helposti vastaanotettavaa bluesia.

Rauma Bluesin teltassa irrottelevat ensi elokuussa Chicago bluesin legendaksi kutsuttu John Primer & The Real Deal Blues Band Yhdysvalloista, melodisen bluesin tulkitsija John Németh niin ikään Yhdysvalloista, suomalais-ruotsalainen blueskokoonpano Trickbag sekä kotimainen Wentus Blues Band.

Pääkonsertin viides artisti, amerikkalainen naislaulaja julkaistaan myöhemmin.

Hyvä kattaus eri tyylisuuntia

Kesän pääkonsertin kattaukseen ollaan Rauma Bluesissa tyytyväisiä. Tunnu Pärssinen kertoi jo helmikuussa suunnitelmien muuttuneen kun yksi kesän esiintyjistä, Mike Ledbetter kuoli yllättäen. Nyt kasassa on hänen mukaansa kuitenkin täysipainoinen paketti erilaisia bluesin tyylisuuntia.

– Kaikki kesän esiintyjät ovat olleet listoillamme jo kauan.

John Primeriä esimerkiksi ei hänen mukaansa turhaan kutsuta Chicago bluesin legendaksi. Artisti on viimeisiä elossa olevia perinteisen bluesin taitureita, jonka sanotaan syntyneen laulaen ja kasvaneen kuunnellen isoäitinsä blueslevyjä.Primer on ollut muun muassa useasti Blues Music Awards -ehdokkaana ja esiintynyt vuosikausia yhdessä itsensä Muddy Watersin kanssa.

Yksi viimeisistä elossa olevista perinteisen bluesin tähtimuusikoista kertoo festivaalin tiedotteessa saapuvansa mielellään Suomeen.– Siitä on kauan aikaa, kun olen viimeksi esiintynyt Suomessa, ja olen todella innoissani, kun saan tuoda Raumalle Real Deal Chicago Bluesia, artisti kertoo.Bändiltä on ilmestynyt uusi levy, The Soul of a Blues Man, jonka kappaleita kuullaan myös Raumalla.

Melodista soundia

Primerin kaima, John Németh edustaa bluesin melodista puolta. Artistia kutsutaan persoonalliseksi ja universaaliksi modernin soul-laulun tulkitsijaksi, joka ei kaihda genre- ja tyylirajojen rikkomista. Artistin viimeisimmällä Feelin´Freaky -albumilla kuuluvat niin perinteiset Memphis-soundit kuin puhaltimet ja jouset.

Némethin kaltaista artistia on toivottu festivaaliorganisaatiolta. Hänen musiikkinsa on Pärssisen mukaan helposti vastaanotettavaa muillekin kuin vannoutuneille bluesfaneille.

Kaksi muuta torstaina julkistettua kokoonpanoa edustavat pohjoismaista osaamista. Parhaillaan Suomen valloitustaan tekevä Trickbag on ruotsalais-suomalaisen yhtye, jonka keulakuva Tommy Moberg pitää Rauma Bluesin bändilleen paitsi ajankohtaisena, myös odotettuna askeleena.

Ensimmäistä kertaa Rauma Bluesissa esiintyy myös kotimainen Wentus Blues Band, vaikka yhtyeellä on ikää jo 33 vuotta.

– Kiva tulla vihdoinkin Rauma Bluesiin, muusikko Robban Hagnäs toteaa mediatiedotteessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut