Rauma ei muuta päätöstään uudesta löytöeläinhoitolasta

Yhdistys vaati Rauman sosiaali- ja terveyslautakuntaa purkamaan hankintapäätöksensä. Kuva: LS-arkisto/Juha Sinisalo

Raumalaisten löytöeläinten hoidon siirto porilaiselle hoitolalle ei kumoutunut päätöksestä jätetyn oikaisuvaatimuksen johdosta.

Päätöksen muuttamista oli vaatinut Eläinten hyväksi EHY ry.

Yhdistys jäi toiseksi tarjouskilpailussa, jossa löytöeläinten hoitajaksi valittiin porilainen Löytöeläinhoitola Jaakko Rainiola.

Yhdistys vaati Rauman sosiaali- ja terveyslautakuntaa purkamaan hankintapäätöksensä.

Perusteluina oli muun muassa se, että voittaneeseen tarjoukseen sisältynyt 52 euron perusmaksu katsottiin piilotetuksi kilometrikorvaukseksi ja kuljetus­etäisyydestä johtuva pitkä noutoaika kohtuuttomaksi löytöeläimelle sekä eläimen löytäjälle.

Väitteet torjunut lautakunta totesi, että kaupungilla oli oikeus määritellä tarjouspyynnön kautta haluamansa palvelutaso. Lautakunta katsoi asettaneensa löytöeläinhoitolaa koskevat vaatimukset korkeammalle tasolle kuin lainsäädäntö edellyttää.

Hoitolapäätöksen käsittely jatkuu oikaisuvaatimuksen jälkeenkin, sillä EHY on lisäksi kannellut asiasta markkinaoikeuteen.

Omassa vastineessaan oikeudelle sosiaali- ja terveyslautakunta vaatii valitusta hylättäväksi. Rauma katsoo, ettei löytöeläimestä pyydetty 52 euron perusmaksu ole selkeästi tarjouspyynnön vastainen ja että tarjoukset olivat tasapuolisesti vertailtavissa.