Rauma etsii uutta tapahtumakumppania – kaupungin rahoittama potti kasvaa tietyin ehdoin

Sopimuskumppanin on tuotava myös omarahoitusta mukanaan.

Rauma etsii kumppania järjestämään keskustaan joulun ja muidenkin ajankohtien tapahtumia. Torin joulukaruselli oli viime vuonna suosittu.

Rauma alkaa etsiä kilpailutuksella tapahtumakumppania keskustan kaupalliseen kehittämiseen. Kokonaisuuteen kuuluvat muun muassa keskustan eri vuodenaikojen yleisötapahtumat.

Rauman pitkäaikainen sopimuskumppani keskustassa on ollut Rauman yrittäjät ry ja sen Rakastunut Raumaan -toimikunta. Näkyvimpiä tapahtumia ovat olleet muun muassa iltatorit, Tonttujen yö, lasten karuselli jouluna sekä yhteismarkkinat Lionsien kanssa.

Kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarisen mukaan kaupungin on tullut aika kilpailuttaa sopimus, ja kilpailutus käynnistetään jo tänä vuonna. Nykyinen sopimuskumppani kävisi hänen mukaansa kyllä jatkossakin.

– Meillä on ollut todella hyvää yhteistyötä, ja he laittavat toivottavasti tarjouksen. Kilpailutuksen jälkeen nähdään, tuleeko muita tarjouksia.

Hakuun tulee sopimuskumppani ensi vuodelle. Sopimukseen sisältyy optio vuodesta 2025. Rauma rahoittaa sopimusta 39 000 eurolla vuodessa.

Summan edellytyksenä on, että tapahtumakumppani rahoittaa osan toiminnasta itse.

Jos rahoituksen määrä kasvaa riittävän korkealle, voi kaupungin rahoitusosuus myös kasvaa aina 54 000 euroon. Raha on sama, jonka kaupunki on maksanut vuosittain Rauman yrittäjille tapahtumakumppanuudesta.

Saarinen toteaa, että kaupunki itse tukee myös muilla tavoin keskustan elävöittämistä muun muassa Pitsikaupungin joulun ja nuorten konserttien muodossa. Sopimuskumppanin omarahoituksen tarkoituksena on saada kerättyä myös muita rahoittajia mukaan verorahoituksen lisäksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut