Rauma Festivo, Rauma Blues, Blue Sea Film Festival: myös elokuu on perinteisesti vilkas tapahtumakuukausi Raumalla

Elokuussa Raumalla on vielä tarjolla kolmen eri kesäteatterin esityksiä. Dingo poistuu Rauman kesäteatterin ohjelmistosta 13.8. Kuva: Juha Sinisalo

Kun Rauman kesän suurin yleisötapahtuma Pitsiviikko on taputeltu, on aika siirtää katseet elokuulle. Kuluvan viikon Raumalla soi kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo.

Heti ensi viikolla vuorossa on Rauma Blues, joka alkaa klubikeikoilla torstaina. Pääkonsertin 13.8. esiintyjänimiä ovat Kyla Brox, Toronzo Cannon ja Vanessa Collier ja kotimaisista Pepe Ahlqvist sekä Honey B & T-Bones feat. Paleface.

Kesäteatteria ja vierailevia tähtiä

Kesäteatteria on myös vielä tarjolla elokuussa. Yleisön sydämet sulattanut Rauman kesäteatterin Dingo-musikaali jatkuu 13.8. asti. Ensi sunnuntaina Rauman kesäteatterissa vierailee Ali Jahangirin, Niko Kivelän ja Ilari Johanssonin Komediafestivaali On The Road.

Teatteriyhdistys Faken Kosti Koskinen -musiikkinäytelmä elämästä, taiteesta ja unelmista esitetään Pinnalan pihassa vielä tämän viikon ja viimeisen esitys on 7.8.

Myös Lapin Patolampiteatterin Kaikki laivaan jatkuu 7.8.saakka. Timo Lavikaisen ja Pasi Karpin esitys Mies miehelle vierailee Patolampiteatterissa 19.8. Esitys on koostettu Mel Smithin ja Griff Rhys Jonesin Head to head -keskusteluista, jotka nähtiin vuosina 1982–1988 tehdyssä brittisarjassa Alas Smith and Jones.

Kesäteatteria on tarjolla vielä myös Uudenkaupungin Lentävä lokki -kesäteatterissa, jossa esitetään 11.8. saakka dramatisointia Eeva Joenpellon Neito kulkee vetten päällä -romaanista.

Elokuvajuhlaa loppukuusta

Blue Sea Film Festival järjestetään 18.–21.8. Raumalla normaaliin tapaan kahden poikkeusvuoden jälkeen.
Vieraiksi paikan päälle ovat tulossa muun muassa näyttelijä Hannele Lauri sekä ohjaajat Teemu Nikki, Hanna Bergholm ja Mika Kaurismäki. Teemamaana esittäytyy tänä vuonna Latvia.

Sota nousee yhdeksi tämän vuoden teemaksi ja Ukrainasta tulee kaksi elokuvaa. Sodan kasvot paljastaa myös Kanerva Cederströmin dokumentti Sandarmohin suru sekä Elli Rintalan Helena Ranta – Sodan viimeinen sana.