Rauma hakee korvauksia Karin kampuksen viivästymisestä

Työmaa on myöhästynyt niin, että valtionapukin meinasi vanheta.

| Päivitetty

Rauman suuri koulutuksen ja vapaa-ajan keskus Karin kampus avaa näillä näkymin ovensa ensi elokuussa, kun koulutyö alkaa.

Rauman kaupunki neuvottelee Karin kampuksen viivästymisen kustannuksista hankkeen urakoitsijoiden kanssa. Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela vahvistaa neuvottelujen olevan käynnissä, mutta hän ei paljasta minkälaisesta hintahaarukasta korvauksissa olisi kyse.

– Viivästyskustannuksia ei tiedetä, prosessia käydään parhaillaan. Työmaa on viivästynyt ja työmaan viivästyminen aiheuttaa kustannuksia, Poikela sanoo.

Rauma käy Poikelan mukaan viivästystä koskevia neuvotteluja sekä pääurakoitsija Hartela Länsi-Suomi Oy:n että sivu-urakoitsijoiden kanssa.

Alun perin Karin kampuksen oli tarkoitus valmistua vuoden 2023 kesällä. Jo sitä ennen piti valmistua liikuntasalin vuoden 2023 maaliskuussa.

Nyt tavoitteena on, että vuokratuissa väliaikaistiloissa toimiva Hj. Nortamon koulu aloittaa kampuksella vuoden 2024 elokuussa. Kansalaisopisto alkaa syyskuussa.

– Hanke viedään loppuun. Irtaimistoa viedään jo paikalle, joten varsin hyvällä mallilla ollaan, Poikela toteaa.

Sisätiloista myöhässä

Kampuksen viivästyminen on johtanut muun muassa siihen, että Rauma joutui hakemaan lisäaikaa 1,2 miljoonan euron valtionavustuksen loppuosan käytölle.

Aikaa olisi ollut kuluvan vuoden loppuun, mutta Rauma on pyytänyt saada käyttää viimeiset 240 000 euroa vasta ensi vuoden maaliskuun loppuun menneessä.

Jatkoaikaa hakiessaan kaupunginhallitus totesi kampuksen olevan merkittävästi, noin 12 viikkoa, myöhässä sisätilojensa osalta erityisesti sähköurakoitsijan huomattavien aikatauluviiveiden vuoksi.

Kampuksen kustannusarvio on 75,4 miljoonaa euroa. Karin kampukseen kuuluvat liikuntahalli, uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut, musiikkiopisto ja nuorison kokoontumistila.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut