Rauma haluaa kampukselle pääkumppanin mutta myös tilaa pienille ja paikallisille

Karin kampuksen tapahtumatarjoilut toivat päänvaivaa. Kilpailutus ei käynnisty ennen kuin ehdoista on selvyys.

Karin kampus avaa ovensa vaiheittain vuoden 2024 aikana. Nyt eletään vaihetta, jossa kampukselle aletaan etsiä pääpalveluntuottajaa muun muassa aterioiden valmistukseen, siivoukseen ja kahvilan pitämiseen.

Karin kampuksen tulevat tukipalvelut tuottivat päänvaivaa Rauman kaupunginhallituksessa. Rauman on tarkoitus alkaa etsiä yhtä palveluntuottajaa hoitamaan muun muassa kampuksen aterioita, siivouksia ja kahvilaa.

Tarjouskilpailun ehtoihin jäi kuitenkin vielä tarkennettavaa, joten kilpailutus ei vielä käynnisty. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti, että se lähettää asian uudelleen valmisteltavaksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Kalle Leppikorven (sd.) mukaan kaupunginhallitus antoi evästystä nimenomaan tapahtumatarjoiluiden osalta.

– Eli halutaan antaa paikallisille ja pienemmille toimijoille myös vapaa kilpailumahdollisuus. Siitä annettiin nyt selkeät manuaaliset ohjeet. Nyt ei ollut ihan leivottu sen mukaisesti, mikä on resepti, Leppikorpi totesi.

Kahvilatoiminta ja kampuksen keittiö on tarkoitus antaa pääkumppanille, mutta muilla alueilla kaupunginhallitus edellyttää, että myös muita palveluntarjoajia voi olla.

Keittiö menee voittajalle

Tapahtumatarjoiluiden ohella kampuksen tukipalveluihin kuuluvat ateriapalvelut, puhtaanapito, kahvilatoiminta ja lipunmyynti.

Perusratkaisu eli yhden pääkumppanin etsintä pysyy jatkossakin samana. Tarjouskilpailun voittaja vuokraa kampuksen keittiön ja kahvilan markkinahintaan.

Tarjolle on tulossa ensin neljän vuoden määräaikainen sopimus, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Siivousten osalta uimahallin osuus on mukana hankinnassa optiona. Voittaneen tarjoajan hintaa on tarkoitus verrata omaan tuotantoon uimahallin kohdalla.

Täpärä päätös taustalla

Rauman kaupunginvaltuusto päätti kuluvan vuoden tammikuussa kampuksen tukipalveluiden periaatelinjasta.

Sen mukaisesti ruoka- ja puhtauspalvelut, kahvilatoiminta, vartiointi ja piha-alueiden hoito hankitaan ostopalveluina.

Omana työnään kaupunki hoitaa kiinteistöhuollon, johon sisältyy uimahalliprosessin ylläpito sekä kampuksen av- ja it-palvelut ja markkinoinnin ja myynnin.

Kaupunginvaltuuston linjaratkaisu syntyi täpärästi äänin 22–21.

Karin kampus valmistuu vuoden 2024 helmikuun lopussa. Virallisen luovutuspäivän jälkeen alkaa rakennuksen vaiheittainen käyttöönotto.

Esimerkiksi Hj. Nortamon koulu aloittaa toimintansa vuoden 2024 elokuussa. Kampuksen kokonaisuuteen kuuluu lisäksi uimahalli, liikuntahalli, kansalaisopisto sekä musiikkiopisto.

Uusi päiväkoti aikalisälle

Kaupunginhallitukselta jäi myös hyväksymättä uuden Vesitorninmäen päiväkodin päätös.

Kaupunginhallitus ei esitä eteenpäin kaupunginvaltuustolle hankkeen hyväksymistä ja käynnistämistä. Sen sijaan kaupunginhallitus päätti, että päiväkotiasia jätetään pöydälle.

Leppikorven mukaan kaupunginhallitus haluaa varhaiskasvatuksen palveluverkon uudistuksesta nykyistä selkeämpää valmistelua.

– On syntynyt väärä kuva, että palveluverkkopäätös on jotain erillistä. Kaupunginhallituksen näkemys on, että tällä päätöksellä se tapahtuu eli tehdään palveluverkkouudistus.

Uuden päiväkodin tarvetta on perusteltu sillä, että Helkkilän päiväkoti tarvitsee väistötilat ennen kuin Uotilan koulu- ja päiväkotihanke valmistuu. Myös Nanun esiopetus olisi tarkoitus siirtää Vesitorninmäelle väistöön.

Vasta näiden jälkeen Vesitorninmäelle oli tarkoitus keskittää muita yksikköjä mutta vasta myöhemmin tehtävien erillispäätösten kautta. Lakkautettavia yksikköjä olisivat mahdolliesti Lajon päiväkoti, Tenavakallion päiväkoti, Wännin päiväkoti ja Polarin päiväkoti.

– Helkkilän varjolla ollaan tekemässä palveluverkkouudistusta. Jos sellainen tehdään, pitää se tehdä avoimesti. Jos kyse on vain 40 lapsen väistötiloista, ei tehdä koko ruljanssia sen takia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut