Rauma ja Pori ovat mukana maailman suurimmassa ilmastotapahtumassa WWF:n Earth Hourissa

Raumalla kaupungintalo ja pääkirjasto sammuttavat valonsa. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Miljoonat ihmiset näyttävät jälleen Earth Hourissa, kuinka huoli ilmastosta ja luonnosta koskettaa ihmisiä ympäri maailmaa. Koronaviruksen vuoksi Earth Houria vietetään tänä vuonna turvallisesti kotona ja somessa. Lisäksi tunnettujen maamerkkien valot sammuvat useissa kunnissa ja kaupungeissa ympäri Suomen.

Lauantaina 28.3. kello 20.30 valot sammuvat Raumalla ja Porissa. Kaupungit ovat mukana WWF:n Earth Hourissa ilmaisemassa huolensa ilmaston ja luonnon puolesta.

Raumalla kaupungintalo ja pääkirjasto sammuttavat valonsa, Porissa puolestaan muun muassa raatihuone, taidemuseo ja kaupungintalo pimenevät tunniksi.

Pori tarjoaa myös ilmastoystävällistä lounasta niille lapsille, jotka ovat perjantaina 27.3. paikalla koulussa.

Earth Hourin tunnetuin teko on sammuttaa turhat valot tunniksi, mikä on symbolinen ele ilmaston ja luonnon puolesta. Tänä vuonna WWF haluaa nostaa Earth Hourissa esiin monimuotoisen luonnon merkityksen ilmastonmuutoksen torjunnassa sekä korostaa ihmisten yhtenäisyyttä.

– Elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii meiltä yhteishenkeä ja solidaarisuutta. Siitä Earth Hourissakin on kyse. Meidän on huolehdittava toisistamme ja yhteisestä planeetastamme, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder.

Huoli ilmastonmuutoksesta ja luonnon monimuotoisuuden häviämisestä on yhdistänyt miljoonat ihmiset ympäri maailmaa jo yli 10 vuoden ajan. Viime vuonna Earth Houriin osallistui 188 maata tai maantieteellistä aluetta.

Suomessa Earth Hourissa kiinnitetään huomiota myös ruuan ilmastovaikutuksiin. Earth Hour tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua hyvän kasvisruuan äärellä.

– Hyvä ruoka yhdistää ihmisiä myös silloin, kun emme voi kokoontua tapahtumiin tai suurten pöytien ääreen. Yhteisen kokkaus- ja ateriahetken voi järjestää etänäkin. Nyt on sallittua käyttää kännykkää ruokapöydässä, vinkkaa WWF:n ruokaan erikoistunut suojeluasiantuntija Mari Koistinen.

Lisää vinkkejä Earth Hourin viettoon kotona sekä alueesi valomerkit löydät täältä. Kaupungit, kunnat, yritykset ja yhteisöt voivat vielä lisätä online-tapahtuman tai valomerkin nettisivuilta löytyvälle kartalle.