Rauma jakoi kulttuuri-, nuorisoteko- ja urheilupalkintoja itsenäisyyspäivän juhlassa

Rauman kaupunki jakoi palkintoja ja tunnustuksia itsenäisyyspäivän juhlassa Rauma-salissa. Stipendit ovat 300 eurosta tuhanteen euroon.

| Päivitetty

Rauman kaupunki jakoi palkintoja ja tunnustuksia itsenäisyyspäivän juhlassa Rauma-salissa.

Kulttuuripalkinnon, tuhat euroa, sai Kodisjoen taideyhdistys, joka vastaa taidekoti Ylenin toiminnasta. Lisäksi yhdistys järjestää lapsille ja nuorille kuvataide- ja kädentaitoleirejä.

Kodisjokilainen kansantaiteilija Väinö Ylen teki 1970- ja 1980-luvulla yli 500 taideteosta. Hän testamenttasi ne Kodisjoen saarnahuonekunnalle. Taidetalo avattiin melkein heti Ylenin kuoltua vuonna 2001.

Tuhannen euron nuorisotekopalkinto meni Mieli, Länsirannikon mielenterveys ry:lle, joka on auttanut raumalaisia yli 30 vuoden ajan. Kriisikeskus Ankkurpaikk tarjoaa keskusteluapua ja tukea matalalla kynnyksellä, ilman lähetettä. 

Lisäksi yhdistys panostaa nuorten mielenterveyden edistämiseen muun muassa Sekasin-chatissa.

Myös liikunnan edistämispalkinnon arvo on tuhat euroa. Tänä vuonna sen saivat Rauman Urheilijat ja Lapin Salama. Seurat järjestivät yhdessä maantiejuoksun SM-kilpailut pääsiäissunnuntaina. Kisat toivat Raumalle yli 200 yleisurheilijaa.

Vuoden menestyneimpinä raumalaisurheilijoina palkittiin miehistä Timo Torpo (700 euroa), naisista Henna Blomroos (700), pojista Aleksi Ahlfors (300) ja tytöistä Nelli Mäenpää (300). Vuoden joukkueena (500) palkittiin Pallo-Iirojen edustus, joka nousi Kakkoseen. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut