Rauma jälleen mukana valtakunnallisessa Siivouspäivässä

Siivouspäivä muuttaa koko Suomen kirpputoriksi lauantaina 24.toukokuuta. Myös Rauman kaupunki osallistuu tapahtumaan tarjoamalla kaupunkialueensa kadut, puistot ja pihat myyntipaikoiksi. Siivouspäivänä ei tarvita erillistä lupaa myyntipaikan pitämiseen julkisella paikalla.

Viidettä kertaa järjestettävä Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin juhlapäivä. Kuka tahansa voi tulla ulos kodistaan myymään tai antamaan vanhoja tavaroitaan.

Ideana on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Siivouspäivällä ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen tapahtumaan osallistuja on oman tapahtumansa järjestäjä. Jokainen on myös vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta. Ilmoittautumiset tapahtuu siivouspaiva.com-nettisivustolla.

Mukaan Siivouspäivään ilmoittaudutaan merkitsemällä myyntipisteen sijainti, aukioloaika ja myytävien tuotteiden tiedot siivouspaiva.com-nettisivustolle ja noudattamalla sivustolla annettuja ohjeita.

Valtakunnallinen siivouspäivätapahtuma on järjestetty vuodesta 2012 lähtien kahdesti vuodessa. Viime vuonna mukana oli 89 kaupunkia. Seuraava Siivouspäivä järjestetään elokuussa 2014.