Rauma järjestää myös ensi viikolla koronarokotustilaisuuksia Kauppiksella – aikoja varattavissa perjantaina

Rauman kaupunki järjestää myös ensi viikolla eli viikolla 10 koronarokotustilaisuuksia 80-vuotiaille ja vanhemmille. Tilaisuudet järjestetään Samkin tiloissa Kauppiksen liikuntasalissa osoitteessa Satamakatu 26.

Tilaisuudet ovat klo 8.30-15.30 maanantaina 8.3., tiistaina 9.3., keskiviikkona 10.3. ja torstaina 11.3.

Ajanvaraus tilaisuuksiin alkaa perjantaina 5.3. klo 8.00 ja kestää niin kauan kuin aikoja on varattavissa. Aikoja on näihin tilaisuuksiin varattavissa kaikkiaan 466 kpl. Terveyspalvelut toivoo, että ikäihmisten läheiset auttavat iäkkäitä läheisiään puhelinajanvarauksessa.

Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse numerosta 044 403 2687 tai sähköisesti Kansalaisen terveyspalvelussa osoitteessa rauma.terveytesi.fi. Linkki kyseiseen palveluun löytyy myös Rauma kaupungin nettisivuilla Koronarokotukset-sivulta. Ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen. Netin kautta ajan voivat varata vain ne, jotka ovat jo täyttäneet 80 vuotta. Ne, jotka eivät ole vielä täyttäneet tänä vuonna 80, varaavat ajan puhelimitse.

Alle 70–vuotiaat vakavalle koronavirukselle erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia sairastavat henkilöt

Alle 70–vuotiaiden riskiryhmään yksi kuuluvien rokotukset jatkuvat pääterveysasemalla (Steniuksenkatu 2). Ajanvaraukset puhelimitse numerosta 044 403 2687 perjantaina 5.3. klo 8.00 alkaen niin kauan kuin aikoja on varattavissa. Aikoja on 319, joten ajat eivät riitä kaikille.

Riskiryhmään 1 kuuluvat seuraavat sairaudet:

  • elinsiirto tai kantasolusiirto

  • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti

  • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö

  • vaikea krooninen munuaissairaus (Satakunnan sairaanhoitopiiri rokottaa dialyysipotilaat)

  • vaikea krooninen keuhkosairaus

  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes

  • Downin oireyhtymä

Rauman kaupungin vanhuspalvelujen kotihoidon ja omaishoidon asiakkaiden rokotukset

Ikääntyneiden kotihoidon ja omaishoidon rokotukset jatkuvat. Kotihoidon ja omaishoidon asiakkaisiin otetaan yhteyttä suoraan rokotuksen järjestämiseksi. Mikäli kotihoidon tai omaishoidon asiakkaiden taloudessa asuu muita 70-vuotiaita tai vanhempia ikäihmisiä, voidaan heidät rokottaa samalla kerralla.

Rokotusvuorossa ovat seuraavaksi

Ikääntyneiden 70–79–vuotiaiden rokotusvuoroista ilmoitetaan myöhemmin, kun 80 -vuotiaat ja vanhemmat on saatu rokotettua. 70-79-vuotiaat eivät voi vielä varata aikoja.