Rauma karsii vaalien ulkomainontaa

Merkitys on vähentynyt, joten paikkoja harvennetaan.

Viime vuoden tammikuun aluevaaleissa Raumalla oli 5 ulkomainospaikkaa enemmän kuin tulevissa huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Eduskuntavaalien ulkomainospaikkoja perustetaan Raumalla aiempaa vähemmän teknisen valiokunnan päätöksellä. Mainospaikkoja karsitaan 5 paikalla, jolloin käyttöön jää 13 mainospaikkaa.

Vielä viime vuoden aluevaaleissa mainoskehikkoja pystytettiin ympäri Raumaa yhteensä 18 paikkaan. Valiokunta katsoi, että ulkomainonnan merkitys on vähentynyt, joten paikkoja voidaan harventaa.

Kaupungin keskustassa ulkomainostaminen päättyy Kanalin Helmen puistossa sekä Karjalankadun ja Luoteisväylän risteyksestä. Perusteluina on, että Kauppatorilla ja Keskuspuistossa on jo mainospaikat.

Kortelassa kehikkoa ei enää pystytetä Niittajantien matonpesupaikalle, koska Lounaisväylällä on jo mainospaikka. Lisäksi poistuu mainospaikka Vermuntilan entisen kaupan vierestä sekä Pyhärannantien ja Unajantien risteyksen tienoilta seurakunnan parkkialueelta.

Rauman kaupungin omistamilla alueilla vaalimainoksia saa sijoittaa vain kaupungin pystyttämiin kehikoihin. Kehikoiden käytöstä ei peritä korvauksia puolueilta tai ryhmiltä. .

Ulkomainonta alkaa 15. maaliskuuta eli viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkamista. Ennakkoäänestys pidetään 22.–28. maaliskuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut