Rauma kieltäytyy Pori–Helsinki-lentojen rahoittamisesta

Raumalaiset liikematkustajat matkustavat pääosin omalla autolla tai Turun kautta junalla.

| Päivitetty

Raumalaisyritysten mukaan ne eivät juuri käytä Porin lentoasemaa.

Rauman kaupunki ei ole valmis rahoittamaan osaltaan Pori–Helsinki-lentoliikennettä. Kaupunginhallitus antoi kieltävän vastauksen Porille sen kysyttyä maakunnan muilta kunnilta, osallistuvatko ne lentojen rahoittamiseen.

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa ylimääräisenä. Se päätti ilmoittaa, että Rauma ei osallistu vuosina 2023–2024 Porin ja Helsingin välisen lentoliikenteen rahoittamiseen.

Kannanoton tueksi oli selvitetty raumalaisten erityisesti vientialan yritysten käytäntöjä. Saatujen vastausten perusteella paikalliset yritykset eivät juuri käytä Porin lentokenttää, koska aika- ja matkaetu on vähäinen.

Turun kautta

Liikematkustaminen Raumalta Helsinkiin hoidetaan pääsääntöisesti henkilöautolla, Turun kautta junalla tai harvemmin Turun kautta lentokoneella.

Raumalaisyritykset totesivat myös, että parhaiten niitä palvelisi suorien lentoyhteyksien lisääminen Turusta Tukholmaan ja Kööpenhaminaan. Kyselyitä olivat tehneet kaupungin yritysneuvojat nopealla aikataululla puhelinhaastatteluilla.

Rauma tähdensi, että lähivuosina kaupungin merkittäviä panostuksia tullaan tarvitsemaan muun muassa osaavan työvoiman saamiseksi alueen yrityksiin ja palveluihin sekä elinkeinoelämää palvelevan infran kehittämiseen.

Eurajoki lähti

Pori oli kysynyt kunnilla sitoumuksia sekä pyytänyt niitä ilmoittamaan rahamäärän, jolla ne osallistuvat lentokustannuksiin.

Eurajoen kunnanhallitus ilmoitti viime viikolla olevansa valmis osallistumaan mutta ei halunnut, että sen rahoitusosuutta määritellään vielä.

Rauma totesi lausunnossaan myös Porin ja Helsingin välisten lentojen olevan merkityksellisiä Porin seudun elinkeinoelämälle ja toivovansa, että riittävä rahoitus löytyy Helsingin-lentoja hyödyntävistä yrityksistä ja alueen muista kunnista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut