Rauma kunnostaa vuosia heitteillä olleen rakennuksen – tästä syystä remontti venyy ensi vuoden lopulle

Vuokralainen on jo tiedossa ja vuokran määrästäkin on sovittu.

| Päivitetty

Keskeisellä paikalla Rauman pääkirjaston vieressä sijaitsevan Sepän talon julkisivu on maalattu talkootyönä ja myös katto on korjattu, mutta sitä ennen talolle ei ole tehty vuosikausiin mitään.

Rauman pääkirjaston kupeessa sijaitseva Sepän talo saa vuokralaisen taiteilijavierasohjelma Raumars ry:stä. Yhdistys on järjestänyt Sepän talossa jo vuosien ajan taidenäyttelyitä lähinnä kesäisin. Rakennuksen omistaja Rauman kaupunki solmii vuokrasuhteen Raumarsin kanssa. Sitä ennen heikkokuntoinen rakennus laitetaan kuntoon.

Tekninen valiokunta on hyväksynyt rakennuksen saneeraushankkeen sekä vuokrasopimuksen. Raumars ry maksaa kaupungille vuokraa 1 200 euroa kuukaudessa.

Sepän talossa ei ole vuosiin tehty korjauksia eikä siellä ole esimerkiksi lämmitystä tai toimivia vesi- ja viemäriputkia. Vuotava katto kunnostettiin viime vuonna. Tänä vuonna Winnovan opiskelijatyönä on muun muassa saneerattu taloteknisiä järjestelmiä ja korjattu hirsivaurioita.

Peruskorjaukseen sisältyy vauriokorjausten ja talotekniikan uusimisen lisäksi kylpyhuoneiden ja keittiöiden rakentaminen talon kahteen asuinhuoneeseen. Lisäksi tulee yleisö-wc. Rakennus myös liitetään kaukolämpöön.

Peruskorjauksen hinnaksi arvioidaan 200 000 euroa, josta jo tehdyn kattoremontin osuus on noin 50 000 euroa. Hintaa kohtuullistaa se, että korjauksia tehdään oppilastyönä. Samasta syystä urakassa myös kestää tavallista enemmän aikaa, arvion mukaan ensi vuoden loppupuolelle saakka.

Kaupungin ja Raumarsin välisessä vuokrasopimuksessa vuokraan sisältyy ylläpitokulut, kuten sähkö, lämpö ja vesi. Valiokunnalle annetussa esittelytekstissä todetaan, että kun rakennuksen ylläpitokulut tiedetään tarkemmin, voisivat osapuolet neuvotella vuokrasopimuksen muuttamisesta niin, että vuokralainen maksaa sähkön, veden ja lämmityksen käytön mukaan.

Sepän talon tontti ja talo siirtyivät lunastuksella kaupungin omistukseen vuonna 2004 osana pääkirjaston rakennushanketta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut