Rauma Marine Constructionsin johto vaihtuu

Jyrki Heinimaa johti 2000-luvun alkupuolella niin Rauman kuin Turun telakoita. Nyt hän ottaa vetovastuun RMC:stä. Arkistokuva: Janne Rantanen

Laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructions on nimittänyt hallituksen puheenjohtaja Jyrki Heinimaan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi 1.12.2017 alkaen.

Heinimaa saa tuekseen vanhan aisaparinsa Timo Suistion, joka tulee varatoimitusjohtajaksi. Kaksikko työskenteli yhdessä Hollming-konsernissa ja sitä ennen Rauman ja Turun telakkayhtiöissä.

Heinimaa oli RMC:n hallituksen puheenjohtaja. Nuijan hallituksessa ottaa Mikko Niini. Uutena RMC:n hallitukseen tulee Pekka Vataja, joka tuo rahoitusosaamista.

Organisaatiomuutokset ovat osa yhtiön uutta kasvuvaihetta, jonka tavoitteena on Laivue 2020 –hankkeen sopimuksen, liiketoiminnan kasvun ja RMC:n uniikin osaamisen vahvistaminen sekä verkostoliiketoimintamallin edelleen kehittäminen.

Heinimaa on toiminut aikaisemmin monialakonserni Hollming Oy:n konsernijohtajana sekä sitä ennen pitkään telakkateollisuudessa, eritoten alusrahoituksen johtotehtävissä.

Nykyinen toimitusjohtaja Heikki Pöntynen siirtyy pois yhtiön palveluksesta.