Rauma mukaan vastuullisen matkailun kehittämistyöhön

Rauma pääsi kuuden muun alueen kanssa mukaan Visit Finlandin matkailupilottiin.

Rauma valittiin mukaan Visit Finlandin valtakunnalliseen vastuullisen matkailun kehittämistyön pilottiin.

Hiljattain järjestetty pilottihaku tuotti 36 hakemusta ympäri Suomen. Visit Finlandin kestävän matkailun raati valitsi seitsemän kohdetta, jotka hakemuksissaan osoittivat erityisen selvästi kestävän matkailun alueelliset kehittämistarpeet.

Huomioon otettiin myös alueella aiemmin tehty työ kestävän kehityksen mukaisen matkailun saralla. Valituilla kohteilla oli lisäksi osoittaa, että alueella on kestävän matkailun toimenpiteiden edistämiseksi julkisen sektorin tuki tai asiaan perehtynyt yritysverkosto.

– Maailmanperintökohteissa kulttuuriperintö ja paikallisten tarpeiden huomioiminen ovat erittäin tärkeitä. Tämän päivän trendi matkailussa on nimenomaan paikallisuus. Matkailijat haluavat kokea paikallista kulttuuria ja käyttää paikallisia palveluita, matkailupäällikkö Irene Villanen kertoo.

Villasen mukaan tavoitteena on, että tämä pilottityöskentely antaa raumalaisille toimivan mallin palveluiden tuottamiseen kestävällä tavalla. Työn tavoitteena on myös vahvistaa Rauman imagoa vastuullisena matkailukohteena.

Kestävä matkailu on matkailua, joka huomioi taloudelliset, sosiokulttuuriset ja ympäristölliset vaikutukset matkailijoiden, matkailuyritysten ja -kohteiden, ympäristön ja paikallisväestön näkökulmasta nyt ja tulevaisuudessa. Vastuullinen matkailun yritystoiminta on kestävää ja kannattavaa liiketoimintaa, jossa huomioidaan yrityksen suorat ja epäsuorat vaikutukset ympäröivään yhteiskuntaan.

Mukaan valitut alueet Rauman lisäksi ovat Itäisen Lapin alue, Jyväskylän seutu, Porvoo, pääkaupunkiseutu, Utsjoki ja Kainuun Wild Taiga. Visit Finland lähtee testaamaan valittujen pilottikohteiden kanssa Sustainable Finland -ohjelmaan kehitettyjä työkaluja. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut