Rauma nousi roimasti asuntosijoitusrankingissa – taustalla teollisuuden positiiviset näkymät

Raumalle on viime vuosina rakennettu ja rakennetaan parhaillaankin uusia kerrostaloja keskustaan. Yhtenä esimerkkinä ovat Kanalin rantaan viime vuonna valmistuneet kaksi Telefoon-kerrostaloa. Nyt rakenteilla on kolmas. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman houkuttelevuus asuntosijoittajien silmissä on kasvanut vuodessa kohisten, selviää Suomen Vuokranantajat ry:n toteuttamasta listauksesta.

Yhdistyksen koostamassa rankingissa on 24 kaupunkia, joita on arvioitu vuokratuoton, arvonkehityksen ja alueellisten tekijöiden näkökulmista.

Rauma on listalla sijalla 14. Se on noussut viime vuoden listauksesta jopa 8 sijaa, joka on koko listauksen suurin harppaus.

Taustalla ovat erityisesti Rauman teollisuuden positiiviset näkymät, kertoo Suomen Vuokranantajat ry:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Tuomas Viljamaa.

– Telakka on viime vuosina ruvennut Raumalla vetämään paremmin. Olkiluodossakin on edelleen paljon hommaa. Ylipäätään Lounais-Suomen positiivinen rakennemuutos hyödyttää myös Raumaa, Viljamaa listaa.

Erityisesti vuokratuotto ennen veroja näyttäisi Raumalla olevan hyvä: 5,4 prosenttia.

– Se on jopa kuudenneksi paras kaikista listauksen kaupungeista.

Asuntojen arvonnousupotentiaali ei ole ennen ollut Raumalla Viljamaan mukaan erityisen hyvä, mutta nyt sekin näyuttää olevan plussan puolella.

Kun OL3 pian valmistuu, Rauman vuokramarkkinoille vapautunee runsaasti työntekijöiden asuntoja.

– Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mitkä vaikutukset sillä tulee olemaan, Viljamaa sanoo.