Rauma on kesäkaupunkina tuttu, mutta joulukaupunkina vieraampi – "Kun joulukaupunki tästä kehittyy ja kasvaa, tilanne tulee varmasti muuttumaan"

Lähiseutujen TYHY-porukat ovat jo löytäneet Pitsikaupungin joulun. Nyt matkailijoita houkutellaan myös kauempaa.

| Päivitetty

Pitsikaupungin joulun toivotaan houkuttelevan kaupunkiin myös matkailijoita. Tällä hetkellä suurin osa ryhmävarauksista tehdään lähiseudulta. Rauman kaupungin matkailuneuvoja Jenna Ylipuranen kertoo, että markkinointia tehdään hankkeen edetessä koko ajan enemmän. Vastaanotto on ollut tähän mennessä erittäin positiivinen. Kuvaa viime vuoden Tonttujen yöstä.

Pitsikaupungin joulu on herättänyt kiinnostusta myös muualla Suomessa.

Rauman maine kesäkaupunkina istuu kuitenkin tiukassa, ja matkailijoiden saaminen kaupunkiin myös muina aikoina vaatii pitkäjänteistä työtä.

Tällä hetkellä suurin osa ryhmämatkan varanneista on lähiseudulta.

– Markkinointia tehdään myös Pitsikaupungin joulun kasvaessa enemmän ja enemmän. Kun joulukaupunki tästä kehittyy ja kasvaa, tilanne tulee varmasti muuttumaan, Rauman kaupungin matkailuneuvoja Jenna Ylipuranen kertoo.

Idyllisyys houkuttaa

Rauman joulukaupunkihankkeen tavoitteena on houkutella kaupunkiin matkailijoita myös kesäsesongin ulkopuolella. Kaupunki muun muassa markkinoi erilaisia pakettimatkoja ryhmille.

– Markkinointikierroksilla olemme huomanneet, että ihmiset ihastuvat ideaan Raumasta joulukaupunkina. Monet ovat käyneet täällä aikaisemmin kesäaikaan ja pohtivat, että Rauma olisi myös loistava ja idyllinen joulunajan kohde, Ylipuranen kertoo.

Korona jarruttaa edelleen majoittumista tai ainakin venyttää päätöksentekoa viime metreille. Sen sijaan ryhmien joulukierroksia on varattu hyvin.

Ylipuranen kertoo varsinkin TYHY-porukoiden olevan hyvin edustettuina, mutta varauksia ovat tehneet myös esimerkiksi eläkeläisyhdistykset.

Räätälöidään ryhmälle

Joulukaupungin sivuilta löytyy pari valmista pakettia ryhmämatkailijoille, mutta pääasiassa Rauman kaupungin matkailuneuvonta räätälöi paketit jokaisen ryhmän toiveiden ja koon mukaan.

– Yleensä asiakkaalla on joku ajatus jo valmiina, mikä kiinnostaa. Ryhmällä on myös oma aikataulu, jonka mukaan suunnitellaan päivä.

Ylipurasen mukaan tyypillisesti toiveissa ovat hyvä ruoka, kävelykierros Vanhassa Raumassa ja omaa aikaa tutustumiseen.

– Sitten katsomme, mitä joulutapahtumia, esimerkiksi myyjäisiä tai joulunäytelmä, osuu samaan ajankohtaan. Asiakkaan toiveita kuunnellaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut