Rauma on Satakunnan kylämyönteisin kunta

Rauma on valittu Satakunnan kylämyönteisimmäksi kunnaksi vuonna 2014. Valinnan teki hakemusten perusteella maakunnallinen kyläyhdistys SataKylät ry, joka totesi Rauman toimivan hyvänä esimerkkinä muille kunnille sekä Satakunnassa että valtakunnallisesti.

Raumalla on lähivuosina tehty paljon työtä kylien eteen ja uusia suunnitelmia kylien kehittämiseksi on jo olemassa. Konkreettisia esimerkkejä Rauman kylämyönteisyydestä ovat kylille annetut merkittävät avustukset, kyliä koskeva toimenpideohjelma, kylien neuvottelukunta, kylien turvallisuusasiat, laadinnassa olevat maisema- ja kyläosayleiskaavat sekä kaupungin oma kylien kehittämishanke.

Vuoden kylämyönteisin kunta 2014 valitaan maakuntien ehdokkaista. Vuoden kylämyönteisimmän kunnan valitsevat Suomen Kuntaliitto ja Suomen Kylätoiminta ry. Voittaja julkistetaan 10.–11. syyskuuta Kuntamarkkinat-tapahtumassa Helsingissä.

Vuoden kylämyönteisin kunta -valinnalla halutaan nostaa kuntien ja kylien välisen yhteistyön arvostusta ja tuoda esiin toimivia yhteistyöesimerkkejä.