Rauma on siirtynyt koronan kiihtymisvaiheeseen – maskisuositus 6.-luokkalaisille, harrastustoiminnan rajoituksia jatketaan

Satakunnan tartuntatautien torjunnan työryhmän mukaan leviämisvaiheen riski on Raumalla huomattava, joten julkisten tilojen kävijämäärät tulee rajata puoleen tai vaihtoehtoisesti tiloja voidaan sulkea.

| Päivitetty

Rauma on siirtynyt takaisin koronan kiihtymisvaiheeseen, minkä vuoksi Satakunnan tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee muun muassa maskisuosituksen laajentamista 6.-luokkalaisiin sekä rajoittamaan edelleen asiakasmääriä julkisissa sisätiloissa.

Uudet linjaukset ovat voimassa helmikuun loppuun asti.

– Koronatapausten määrä on Raumalla selvästi kasvussa ja tilanne huononee koko ajan. Riski leviämisvaiheeseen siirtymisestä on suuri. Yli kahden metrin turvaetäisyyksistä huolehtiminen ja huolellinen käsihygienia ovat ehdottoman tärkeitä kasvomaskin käyttämisen lisäksi, tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall sanoo.

Huomattavan leviämisvaiheen riskin takia Rauman julkisten tilojen kävijämäärät tulee rajata puoleen tai vaihtoehtoisesti niitä voidaan sulkea.

Rauman kaupunki pitää kirjastot, museot ja uimahallin yhä toiminnassa, mutta asiakasmääriä voidaan ruuhkahuippuina rajata. 

Kaupunki valmistelee uimahallin kävijämäärien rajoittamiseen uutta käytäntöä ja tiedottaa siitä tarkemmin ensi viikolla. Asiakkaiden tulee varautua siihen ettei uimahalliin välttämättä pääse ruuhkaisena aikana.

Lisäksi alueellinen työryhmä suosittelee rajoitustoimenpiteiden ulottamista myös muun muassa ostoskeskusten yleisiin tiloihin. Kaupunki muistuttaa, että myös kaupoissa, kahviloissa, ravintoloissa ja työpaikoilla tulee noudattaa turvaväli- ja maskiohjeita.

Työryhmä suosittelee jatkossa maskin käyttämistä perusopetuksessa kaikille 6.-luokkalaisille. Suositus koskee myös 5.-luokkalaisia niissä kouluissa, joissa 5.–6.-luokkalaiset toimivat yhdistelmäluokkana.

Rauman kouluissa maskit otetaan käyttöön alakouluissa 6.-luokkalaisilla ja 5–6.-yhdysluokkaisilla tiistaista 2.2. alkaen. Asiasta tiedotetaan tarkemmin huoltajille Wilman kautta.

Myös harrastustoiminnan rajoituksia on jatkettu 28.2. asti. Sisäliikuntatiloissa tapahtuva alle 20-vuotiaiden kilpailu-, ottelu- ja sarjatoiminta pidetään keskeytettynä.

Alle 20-vuotiaiden harjoittelu tulee tapahtua varatuilla vuoroilla turvaväleistä huolehtien ja ilman lähikontakteja, ulkoharjoittelua suosien. Huoltajien tulee käyttää kasvomaskia ja välttää kontakteja hakiessaan lasta tai nuorta harrastuspaikalta.

Rauman kaupunki pitää ehdottomana sitä, että seurat pidättäytyvät alle 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa lähikontakteista. Alueellisen työryhmän linjauksia noudatetaan myös liikuntatiloissa. 

– Joukkueurheilulajien valmennuksissa tulee huomioida, ettei harjoitus saa sisältää omankaan joukkueen sisäisiä lähikontakteja. Ilman lähikontakteja harjoitteleminen tarkoittaa sitä, ettei joukkuelajeissa voi järjestää myöskään harjoituspelejä, sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander sanoo.

Rauman kaupungin koronajohtoryhmä linjasi perjantaina, että kaupunki tulee perumaan harjoitusvuorot, mikäli seurat eivät noudata ohjeistuksia.

Urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Suositus harrastustoiminnasta ei koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Aikuisten harrastustoimintaa suositellaan edelleen toteutettavan etäyhteyksin. Ryhmäharrastustoimintaa voi järjestää sisätiloissa enintään 10 hengen ryhmissä, mikäli maskien käyttäminen sekä turvaväleistä ja hygieniaohjeista huolehtiminen on mahdollista.

Sivistystoimiala ei vuokraa tai anna omia tilojaan ulkopuolisten käyttöön. Päätös on voimassa 28.2. asti.

Sisätiloissa pidettävissä yksityistilaisuuksissa tulee edelleen noudattaa 10 hengen enimmäismäärää. 

Etätyötä suositellaan sovellettavaksi Satakunnassa valtioneuvoston ohjeiston mukaisesti aina, kun se on mahdollista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut