Rauma päätti lähteä vuokratiloista, joista sitä uhkaa häätö

Sinkokadun palvelukeskus tyhjenee toiminnasta. Päätös syntyi äänestämällä.

Sinkokadun palvelukeskus tyhjenee Rauman kaupungin järjestämistä palveluista ja toiminta siirtyy muualle. Poismuuttajia ovat työtoimintakeskus Pooki ja tukitalo Merituuli, jotka siirtyvät Marttilanmäelle.

Rauma on päättänyt lähteä ja siirtää toimintansa pois Sinkokadun palvelukeskuksesta. Päätös on samalla vastaus häätökanteeseen, jonka kaupungin vuokranantaja Puteus-Yhtiöt Oy on jättänyt Satakunnan käräjäoikeuteen.

Vuokratiloista luopuminen merkitsee muuttoa työtoimintakeskus Pookille ja tukitalo Merituulille. Todennäköinen uusi osoite on Marttilanmäen palvelutalo, joka on tyhjillään.

Kaupunginhallitus totesi oikeudelle antamassaan vastauksessa, että se luopuu kaikista häätövaatimuksen kohteena olevista tiloista ja vapauttaa ne Puteuksen hallintaan.

Kaupunginhallitus päätyi kantaansa 6–3 päättyneen äänestyksen jälkeen. Kilpailevana vaihtoehtona oli sovintoratkaisun etsiminen vielä kerran.

Ei voi siirtää kiireellä

Ajankohta Keskinäinen Kiinteistö Oy Rauman Kaivopuiston tilojen tyhjenemiselle on mahdollisimman pian ja viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Kaupunki totesi myös oikeudelle, että se vastustaa häätöasian kiireellistä käsittelyä. Sinkokadun tiloissa järjestettävä toiminta vaatii kaupungin mukaan hallittua siirtymistä suoraan uusiin tiloihin.

– Muu luovutus johtaisi kohtuuttomiin inhimillisiin ja osin myös taloudellisiin seurauksiin. Kantaja tuntee ja tietää tämän tilanteen erittäin hyvin, toteaa kaupunki omassa vastauksessaan.

Pookissa ja Merituulessa järjestetään muun muassa sosiaalista kuntoutusta aikuisille mielenterveyskuntoutujille.

Vastakanne mainittu

Kaupunki toteaa myös, että tiloista luopuminen ei merkitse sitä, että se myöntää sitä kohtaan esitettyjä vaatimuksia oikeiksi.

Rauma myös kiistää mahdolliset erilliset vahingonkorvausvaatimukset, joita Puteus ei ole vielä esittänyt.

– Rauman kaupungilla on kantajaa kohtaan merkittäviä vastavaatimuksia ja oikeudenkäynnissä, jossa Puteus esittäisi vahingonkorvausvaatimuksia, tultaisiin esittämään vastakanne Rauman kaupungin toimesta, toteaa Rauma.

Kaupunki kiistää virheelliseksi väitteen, että sen ja Puteuksen välillä olisi sopimukseton tila. Puteus on väittänyt sen ja kaupungin välisiä vuokrasopimuksia mitättömiksi.

Kaupunki toteaa myös, että osapuolten välillä on pyritty jo useita vuosia löytämään sovinnollinen ratkaisu, mutta sellainen on jäänyt syntymättä.

Alue vuokraa tilat

Pookin ja Merituulen toiminta siirtyy ensi vuoden alussa Satakunnan hyvinvointialueen vastuulle. Jos toiminta muutetaan kaupungin omiin tiloihin Marttilanmäkeen, aikoo kaupunki vuokrata tilat vuoden alusta lähtien eteenpäin hyvinvointialueelle.

Sinkokadulta on jo muuttanut pois tämän vuoden alussa työtoimintakeskus Toimela.

Toiminta siirrettiin väistötiloihin sen jälkeen kun sosiaali- ja terveysvaliokunta määräsi tilat käyttökieltoon vuoden alusta lähtien. Puteus on valittanut päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen.

Sovintoa ei enää etsitä

Kaupunginhallitus ratkoi äänestämällä kantansa siitä, pitäisikö kaupungin lähteä pois vuokralta Sinkokadun palvelukeskuksesta vai etsiä vielä sovintoa.

Tappiolle jäi esitys, jossa kaupunginhallitus olisi ohjeistanut etsimään neuvotteluratkaisua vielä kerran toiminnan jatkamisesta Kaivopuiston tiloissa.

Merituulen ja Pookin osalta ei olisi vielä otettu kantaa myöskään oikeudelle annettavassa vastauksessa.

Esityksen teki Samu Vahteristo (kok.) ja sitä kannatti Iida Lampi (kok.). Äänestyksessä samalle kannalle tuli vielä Jyrki Soukainen (kesk.).

Pohjaesitys eli lähtö Kaivopuiston tiloista ja muutto Merituulelle ja Pookille veivät voiton äänin 6–3.

Enemmistön muodostivat Kalle Leppikorpi (sd.), Pasi Mäenranta (ps.), Jari Laihonen (sd.), Jasmin Määttä (ps.), Sari Seimelä (sd.) ja Sirpa Viitanen (sd.).

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut