Rauma peittyi lumivaippaan ja aurauskalusto pääsi töihin – aurattavaa kaupungissa riittää yli 400 kilometrin edestä

Pyynpäänkatu oli aurattu niin ajorataa kuin pyörätietäkin myöten. Kuva on otettu pian aamuseitsemän jälkeen.

Rauma peittyi sunnuntai-iltana paksuun lumikerrokseen, kun lunta pyrytti tuntien ajan.

Yön aikana kaupungin katutoimi oli pannut pyörät pyörimään ja aurat liikkeelle. Moni pääväylä olikin aamuun mennessä jo sileässä kunnossa.

Katutoimi kertoi aurauskaluston valmistelusta talvikuntoon jo marraskuussa. Kaupungin tiedotteessa kerrottiin tuolloin, että henkilöstön päivystysajat lumentulon varalta pyörähtivät käyntiin joulukuussa.

Nyt henkilöstölle todella oli tarvetta. Lunta tuli reippaasti, ja aurattavia teitä kaupunki kertoo Raumalla olevan yhteensä noin 420 kilometriä. Siitä pyöräteiden osuus on noin 120 kilometriä.

Kaupunki muistutti marraskuussa myös, että kadun varsilla olevat peräkärryt, trailerit, asuntovaunut ja muut esineet tulee siirtää oman tontin puolelle aurauksen helpottamiseksi.

Lumet aurataan Raumalla katuluokituksen mukaan. Etusijan saavat pääkadut ja kevyen liikenteen väylät, joiden jälkeen vuorossa ovat asuntokadut.

Lunta riittää tällä viikolla, kuten kerroimme sunnuntaina täällä. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan Satakuntaan kertyy kolmessa vuorokaudessa 20–35 senttimetriä lunta.

Asuntokadut eivät ole aurausjärjestyksessä ykkössijalla.

Lisää aiheesta

Alkuviikko tuo poikkeuksellisen runsaita lumisateita myös Satakuntaan