Rauma pitää Vanha-Lahden kanavaa esillä – "Haluamme, että tällainen vaihtoehto pysyy lämpimänä"

Hevosten maastoreitti oli uusi avaus Rauman ensi vuoden budjettiesitykseen.

Rauman kaupunginhallitus haluaa, ettei Vanha-Lahden kanavaratkaisu omarantaisine tontteineen unohdu. Asemakaavaluonnosta tavoitellaan valmiiksi ensi vuoden loppuun mennessä. Havainnekuva.

Vanha-Lahden kanavaratkaisu pysyy matkassa mukana yhtenä tulevaisuuden asumisvaihtoehtona Raumalla. Kaupunginhallitus päätti, että se lisää talousarviokirjaan kohteen Salinkedon kanavan asuinalueen kehittäminen.

Tavoitteena on, että alueen osayleiskaavaehdotus valmistuu kevään 2023 aikana ja asemakaavaluonnos ensi vuoden loppuun mennessä.

Kanava syntyisi Salinkedonlahtea kaivamalla niin, että kanavan varrelle tulisi tarjolle omarantaisia asuintontteja.

Kaupunginhallitus halusi kanavan mainintana talousarvioesitykseensä, koska palautetta on kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorven (sd.) mukaan tullut siitä, että kaupunkiin kaivataan monimuotoista asumista. .

– Haluamme, että tällainen vaihtoehto pysy lämpimänä eikä häviä muistojen kansioon. Kun tämä on saatu kaavallisesti valmiiksi, voidaan arvioida, onko se toteuttamiskelpoinen.

Kakku koristeltu

Kaupunginhallitus sai kolmannen lukemiskerran jälkeen budjettiesityksensä valmiiksi ja lähetti sen valtuustolle käsiteltäväksi.

Leppikorpi toisti jo aiemmin toteamansa, jonka mukaan käsittelyyn ei liittynyt dramatiikkaa ja budjetti oli vain viimeistä kuorrutusta vailla kaupunginhallituksessa.

– Poliittinen ohjaus on toiminut eli kaikki keskeiset hankkeet oli aikaisemmin leivottu budjettiin sisään ja tämä oli koristeluvaihe. Prosessi on ollut erittäin sopuisa ja hyvä. Jos tällainen työskentelyilmapiiri säilyy, ei meillä ole suuria murheita päätöksentekokulttuurin suhteen, Leppikorpi totesi.

Hevosreitti uutena

Vanha-Lahden kanavan ohella kaupunginhallituksen muut budjettilisäykset liittyivät investointeihin.

Uusi avaus on hevosurheilualueen selvitys ja suunnittelu, jonka myötä rakennettaisiin maastoreitti ratsastusta varten. Budjettisummaksi esitetään 40 000 euroa.

Pohjoiskehän koulun kentän rakentamista kaupunginhallitus aikaistaisi vuodella. Kenttä tehtäisiin valmiiksi vuonna 2024 ja tarkoitukseen varattaisiin 300 000 euroa.

Lukion parkkipaikan päällystämisen ja valaistuksen kaupunginhallitus halusi siirtää jo ensi vuodelle seuraavan sijasta. Varoja osoitetaan 60 000 euroa.

Kaupunginvaltuuston talousarviokokous pidetään ensi viikon tiistaina 29. marraskuusta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut