Rauma pohtii tänään pakolaisten vastaanottoa

Kiintiöpakolaisten vastaanotto on tänään asialistalla Rauman sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa. Pohjaesityksenä on, että Rauma sitoutuisi 20 syyrialaispakolaisen vastaanottoon Satakunnan ELY-keskuksen pyynnön mukaisesti. Rauma ei ole aiemmin osallistunut kiintiöpakolaisten vastaanottoon.


Suomen valtion kokonaiskiintiö Syyriasta tuleville on tänä vuonna 500. Satakunnan ELY-keskuksen mukaan tavoitteena on saada 50-60 kuntapaikkaa täytettyä Satakunnassa.


Rauman sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) ilmoittaa ennakkoon kannattavansa 20 kiintiöpakolaisen pohjaesitystä. Hänen mukaansa kyse on Rauman uuden kaupunkistrategian, Rauman tarinan, mukaisesta toiminnasta.


- Kun muutkin Satakunnan kunnat pystyvät humanitäärisistä velvoitteistaan suoriutumaan, niin miksei se onnistuisi meiltäkin. Minusta tämä on Rauman tarinan mukaista suhtautumista kanssaihmisten inhimilliseen hätään, sanoo Leppikorpi Länsi-Suomelle.


Maakunnan kunnista Harjavalta, Huittinen ja Ulvila ovat jo sitoutuneet kukin yhden syyrialaisperheen vastaanottamiseen. ELY-keskuksesta arvioidaan, että pakolaiset saapuvat uusille kotipaikkakunnilleen viimeistään huhtikuussa. Rauman osalta saapumisajankohta menee syksyn puolelle, jos kaupungin vastaanottopäätös on myönteinen.