Rauma rajoittaa talvikunnossapitoa poistamalla kevyen liikenteen väyliä

Osa väylistä jää puistopolun asemaan.

Puistojen läpi polkutyylisenä kulkevien kevyen liikenteen väylien talvikunnossapidosta luovutaan eri puolilla Raumaa teknisen valiokunnan päätöksellä. Tietyiltä poluilta poistetaan virallinen kevyen liikenteen väylän asema ja siitä kertovat merkit. Näin nämä neljä väylät jäävät jäävät puistopolun asemaan, joissa ei noudateta saman tasoista talvikunnossapitoa kuin virallisilla kevyen liikenteen väylillä.

Kevyen liikenteen väyläverkostosta poistuvat Raumalla Nurmelanpolku Sampaanalan Kalliorinteenpuistossa, Isokadun jatkeena oleva puistopolku Lemsanpuistossa Nummen alueella, Nummenpakan hiekkapolku, joka kulkee Vanhan hautausmaan vieritse sekä Harmaidenveljestenpuiston polku, joka johtaa Kukonkarinkadulta Tallikedonkadulle.

Lisäksi rajoitetaan talvikunnossapitoa kahdella muulla kevyen liikenteen väylällä asentamalla niille "Ei talvikunnossapitoa" -merkit. Nämä ovat Klomppolku, joka johtaa Uudenlahden päiväkodin tontille sekä Monnankadun kadun länsipuoleinen kevyen liikenteen väylä välillä Hiihtäjäntie ja Lähdepellontie. Monnankadulla on kyseisellä osuudella kevyen liikenteen väylät molemmin puolin katua, joista siis jatkossa vain itäpuoleinen väylä pidetään kunnossa talvisin.

Tekninen valiokunta päätti niin ikään luopua talvikunnossapidosta Petäjäksen alueella Petäjäksentiellä. Alueelle vievä Leppäläntie on kaupungin asemakaavakatu, jonka aurauksesta ja liukkauden torjunnasta kaupunki vastaa. Samassa yhteydessä on tavallisesti hoidettu myös Petäjäksentie Leppäläntien liittymästä toisen Petäjäksen kärkeen. Nyt tästä kuitenkin luovutaan. Selityksenä ovat paikan haastavat olosuhteet muun muassa kääntymisen suhteen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut